AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, partisinin Antalya’da yüzde 35’lik bir tabanının oluştuğunu belirterek, “Artık Antalya AK Parti’nin kalesidir” dedi.

Taş, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından bir restoranda değerlendirme toplantısı yaptı.

Taş,milletin yine sabırlı şekilde demokratik ortamda seçime gittiğini ve güzel bir seçim geçirdiklerini katılımın yüzde 88 olduğunu belirtti.

2002 yılından bu yana AK Parti hükümetlerinin icraatlarını anlatan İbrahim Ethem Taş, “ 2002 yüzde 21, 2007 yüzde 34,2009 yılında yüzde 35, 2011 seçiminde de yüzde 39.9. oy aldık. 2009’da kaybettiğimiz belediyeyi, 2014 yılında yeniden kazandık. 4 yıldır yine hizmetlerimize devam ediyoruz. 7 Haziran yüzde 34.9, 24 Haziran’da 34.70 oy aldık. Aynı oyu düşürmeden aldık. Haziran ayında aldığımız oylar bizim tabanımız. 2014 yılından sonra yapılan iki seçimde birinci parti olduk. Bizim artık Antalya’da yüzde 35 civarında oturan bir tabanımız var. Artık Antalya AK Parti’nin kalesidir.”diye konuştu.

“Sahada en iyi çalışan AK Parti”

Sahada çalışan en iyi partinin AK Parti olduğunun altını çizen Taş, İyi parti doğru dürüst çalışma yapmadı. Bir takım cemaatleri arkasında aldı, yüzde 17 oy aldı. Kazanan Antalya’dır. Biz AK Parti olarak tüm insanlara hizmet edeceğiz. Verdiğimiz tüm sözleri tutacağız.”dedi.

“19 belediyeye talibiz”

Yerel seçim hazırlıklarına başladıklarını vurgulayan Ethem Taş, “ Pazartesi gününden itibaren tüm ilçelerde ve büyükşehir olarak seçim hazırlıklarına başladık. Düşük oy aldığımız yerlerde neden sonucunun düşük olduğunu araştırıyoruz. Oyumuzun düştüğü yerlere biraz daha fazla eğilim göstereceğiz. 12 ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi bizde. Amacım bunu arttırmak. Aldığımız sonuçla belediye sayısını 3 yada 4 arttırabiliyoruz. 19 belediyenin hepsine talibiz. 12’si bizde bu sayıyı düşürmeden nasıl artırabiliriz bunun için çalışacağız.”ifadelerine yer verdi.

Kasım seçimlerine göre oylarının 5-6 puan düştüğünü dile getiren Taş, bu oranı yeniden yükseltmek için çalışacaklarını belirtti.

“İttifak yerel seçimde de devam edecek”

Taş, yerel seçimlerde de MHP ile ittifaklarının devam edeceğini vurguladı. AK Parti olarak 17 ilçede birinci olduklarını kaydeden Taş, “ CHP’den alacağımız 25 bin oyla Muratpaşa Belediyesi’ni kazanıyoruz. Hiçbir şey yapılamaz değil. Seçmenin gönlünü kazanabilirseniz, eğilimi o yöne doğru kayar. Adaylarımızı erken belirleyeceğiz. Kasım yada aralık ayında adayımızı belirlemeyi planlıyoruz. Siyaset yaptığımız yer kolay değil. Amacımız Muratpaşa ve Konyaaltı’nda belediye başkan adayımızı ve meclis üyelerini belirleyip mahalle ve denklemine memleket dengesine bakacağız. Sahada iyi bir çalışmayla, 25 bin CHP’liyi ikna ettiğimiz zaman Muratpaşa’yı kazanıyoruz. Konyaaltı’nda mevcut başkan ilk olarak Anavatan Partisi’nden seçildi. Sonra eğilim CHP’ye döndü. Erken aday göstermeyi genel merkeze ilettim.Çalışıp en iyi sonucu alacağız.”dedi.

Taş, yeni Bakanlar Kurulu’nda bir bakan ve bakan yardımcısı beklediklerinin altını çizdi.