“TibialHemimelia” doğuştan kaval kemiğinin olmaması denilmektedir. Bu tanı ile doğan çocuklar, yürüyebilme ihtimallerini doğuştan kaybettikleri için bacaklarının diz altından kesilmesi öneriliyordu. Ancak buna gerek kalmadan,alternatif tedavi yöntemi olarak tercih edilen bir yöntem daha var.Bu yöntemi uygulayan Dünyada az sayıda hekimlerden biri olan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Cengiz Çabukoğlu,milyonda bir görülen “TibialHemimelia” hastalarının yürüyebilmelerini sağlıyor.
Çocuklar Muayene Edildi
Doğuştan kaval kemiği olmayan çocuklar ve aileleri Okan Üniversitesi Hastanesi’nde buluşan Çabukoğlu, şimdiye kadar 42 çocuğu bu yöntem ile tedavi etti. Bu hastalığa sahip olup ulaşamadıkları, tedaviden haberdar olmayan hastalar olduğunu söyleyen Op. Dr. Cengiz Çabukoğlu, “Bu hastalara bir nebze de olsa sesimizi duyurmak ve kaval kemiği olmayan çocuklar ve ailelerine yalnız olmadıklarını hissettirmek için böyle bir etkinlik düzenledik” dedi. Ailelere kısa bir eğitim veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı onlardan gelen soruları da yanıtladı. Eğitim ardından çocukların tek tek röntgenlerini çekip muayene eden Çabukoğlu, akşam ise aileler ile yemek yedi. 
Türkiye’nin Dört Bir Yanından Aileler Geldi
Hem diz kapakları hem de kaval kemiği olmayan 5 yaşındaki Eylül’ün babası Yüksel Bekmez, “Biz Konya’dan geldik. Türkiye’nin her yerine gittik, çok araştırdık. Cengiz Hoca ile 2013’te bir gazete kupürü ile karşılaştık ve o günden sonra bizim ışığımız oldu. Maddi manevi her zaman için yanımızdaydı. Kızım şuan yürüyor. Memnunuz. Eşim ile düşündük ki biz nasıl aradıysak bizim gibi arayan hastalar vardır. Çünkü sadece biz değiliz. Bu nedenle Facebook’ta ‘Kaval Kemiği Eksikliği’ Grubunu kurduk. Bugünde sesimizi duyurmak için buradayız” dedi. 
Antalya’dan bu etkinlik için gelen Emirhan’ın annesi Pınar Kıyançiçek ise, “Bir anne-bana için hiç kolay değildi. Psikolojik olarak çok kötüydük. Bizim gibi olan, bizi anlayan insanları burada görünce çok mutlu olduk. Bizi bir araya getirdiğiniz ve sesimizi duyurduğunuz için çok teşekkürler” şeklinde konuştu.