Aslen Selanik göçmeni İzmirli bir ailenin çocuğu olan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bülent Fahri Kılınçoğlu, 1966 yılında Erzurum'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra, 1989 yılında İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Osmaniye'ye bağlı Düziçi ilçesi Atalan köyünde 3 yıl mecburi hizmetin ardından, askerlik hizmeti ve Çanakkale Ayvacık ilçesinde pratisyen hekimlik görevlerinde bulundu. 
1994 yılında başladığı Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroşirürji bölümündeki uzmanlık ihtisasını 1999 yılında bitirdi. 2000-2003 yıllarında Başkent Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştıktan sonra, 2009 yılına kadar İstanbul'da, 2009 yılından sonra da Antalya'daki çeşitli özel hastanelerde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak görev yaptı. 

Özel Medikum Hastanesi'nde hasta kabulüne başlamasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzman Op. Dr. Bülent Fahri Kılınçoğlu, yaklaşık 10 yıldır Antalya'da bulunması dolayısıyla, Kumluca ve çevresine alışık olduğunu söyledi. 

Kumluca'yı sakin bir ilçe olarak değerlendiren Kılınçoğlu, “Özel Medikum Hastanesi yeni kurulmuş, modern tıbbi cihazların bulunduğu güzel bir hastane. Bende yılların getirdiği bilgi ve tecrübemi burada bölge insanının sağlığı için kullanmaya çalışacağım. Amacımız sağlık alanında insanlarımıza faydalı olabilmek. İnşallah burada bölge insanlarına sağlık alanında güzel hizmetler yapacağıma inanıyorum. ” dedi. 

Evli ve 2 çocuk sahibi Bülent Fahri Kılınçoğlu'nun, 2007 Nöroşirürji Board, 2015 (1992) İşçi ve İşyeri Hekimliğ ile Pediatrik Nöroşirürji alanlarında serrfikalarının yanı sıra, uluslarası hakemli dergilerde 5 makale, 2 sözlü, 5 poster bildirisi, ulusal 1 kitap bölüm yazarlığı, 8 yurt içi makale ile 36 adet kongrelerde sözlü ve poster bildirleri bulunuyor.