Elazığspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, ligi ilk 6 sıra içinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kalpar, ayrıca Türkiye’de yerli hocaların daha başarılı olduğunu belirterek, “Bugüne kadar yabancı hocaların pek bir katkısını görmedik” dedi.

TFF 1. Lig’de Play-Off mücadelesi veren Elazığspor’da Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, Antalya kampında İHA’ya açıklamalarda bulundu. Antalya’nın devre arası kampı için çok iyi bir yer olduğunu belirten Kalpar, “Bu mevsimde Türkiye’deki tüm takımlar burada, Avrupa’dan da gelenler var. Bu dönemde çok iyi bir iklime sahip. Her sene olduğu gibi burada kamp dönemini geçiriyoruz. İkinci yarıya hazır olmak için iyi bir çalışma içindeyiz. Oyuncuların da istekli çalışmalarından çok memnunum ve eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz. İkinci yarıya iyi bir takım olarak, kazanan takım hüviyetinde olarak başlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Yabancı hocalar Türk futboluna çok faydalı olmadı”

Türkiye’de son dönemde birçok yerli antrenörün yetiştiğine dikkat çeken Kalpar, “Eğitim olarak çok iyi bir eğitim alıyoruz. Türk hocalar da bu eğitimden iyi şekilde faydalanıyor. Yönetenler daha sağlıklı kararlar verince takımlarımız daha başarılı oluyor. Ne olursa olsun biz her şeyden önce Türk’üz. Burada yaşıyoruz, burada öleceğiz. Dolayısıyla biz daha fazla verim verme adına bize düşen görevleri layıkıyla yapmak istiyoruz. Her şeyden önce bu bilinç içindeyiz. Böyle olunca da yanlış işler değil, doğru işler yapma peşindeyiz. Dışarıdan gelen hocalara da saygımız var. Onlardan edineceğimiz şeyler olabilir ancak şu ana kadar bir şey kazanabildiniz mi derseniz, çok bir şey kazanamadık. Türk futboluna da çok faydayı olmadılar. Bunu iyi düşünerek doğru kararlar vermek gerekir. Bu kararları da bizleri yönetenler veriyor. Bu açıdan baktığımızda doğruyu daha fazla yapan Türk hocalar ve Türk futbolcular” ifadelerini kullandı.

“Türk hocalar ve futbolcular gerektiğinde fedakarlık yapıyor”

Yerli hocaların ve oyuncuların Türkiye’deki atmosferi daha iyi hazmettiğini sözlerine ekleyen tecrübeli teknik adam, “Biz burada yaşadığımız için buranın atmosferini daha iyi hazmedebiliyoruz ve görebiliyoruz. Hangi şartlarda hangi olaylar yaşandığını biliyoruz. Ama Avrupalı daha farklı düşünüyor ve daha haklılar. Bizler duygusal hareket edebiliyoruz. Anlaşmamızda, bir kulüpten ayrılırken fedakarlık yapabiliyoruz ama Avrupalılar bunu yapmıyor. Türk futbolcular da fedakarlık yapıyor ama Avrupalı futbolcular bunu yapmıyor. Dolayısıyla bunu da böyle değerlendirdiğimizde ister istemez Türk insanının daha faydalı olabileceğini düşünüyorum ben Türkiye’de çalışma adına” diye konuştu.

“Devre arasında transfer yapmak zor”

Takıma takviye yapmak için çalışmalarının olduğunu da dile getiren Hüseyin Kalpar, “Defansif ve ofansif anlamda ihtiyaçlarımız var. Bunu gidermek için başkan ve yönetim kurulumuz büyük bir çalışma içinde. Bizler de elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Ama kolay olmuyor. Çünkü bu mevsimde oyuncu almak hem ekonomik olarak hem de futbolcu anlamında kolay olmuyor. Oynamayan oyuncu almak mecburiyetinde kalıyorsun ve ne kadar verim vereceğini bilmiyorsun. Ya da istiyorsun, Elazığ’a gelmem diyen çıkıyor. Ya da ekonomik olarak uymuyor. Bunları topladığınızda ister istemez negatif durumlarla karşılaşıp istediğiniz oyuncuyu alamayabiliyorsunuz” dedi.

Son olarak ligdeki hedeflerin bahseden başarılı çalıştırıcı, “Şu anda 23 puandayız. İlk 6’ya çok yakınız ve çok az puan farkı var. 1 maçlık puan farklarıyla devam ediyor lig. Tüm takımların hedefi ilk 6 sıra. Bizim de böyle bir hedefimiz var ve bu hedefe gitmek için iyi takım olmamız lazım, kazanan takım olmamız lazım, kaliteli takım olmamız lazım. Bunları yapabilmek için de eksiğimiz olan mevkileri temin etmemiz gerekir diye düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.