Galatasaray’ın şimdiden efsaneleşen futbolcusu WesleySneijder’in gidişinin yankısı devam ediyor. Medya Takip Merkezi (MTM) yıldız futbolcunun gidişini merceği altına alarak, medya ve sosyal medyada ne kadar yansıma bulduğunu inceledi. İşte araştırmanın detayları…

Galatasaray ve Sneijder’in yollarının ayrılmasının ardından medyanın ve sosyal medyanın gündemine oturan olay sıcaklığını kaybetmiyor. 

Medyada geniş yer buldu

Sarı kırmızılı takımda uzun süredir konuşulan Sneijder’in ayrılığı kesinleşti ve Hollandalı futbolcu ile sözleşme karşılıklı feshedildi. Medya Takip Merkezi’nin (MTM) verilerine göre, yaşanan bu gelişme yazılı, görsel basında ve internet medyasında toplamda bin 898 haberle yer buldu. Gündemde geniş yer tutan olayda farklı cephelerden yapılan açıklamalara medya öncelik verdi.

Taraftarlar tepkilerini sosyal medyadan gösterdiler

Dört buçuk sezon Galatasaray’da oynayan Sneijder’in gidişi sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyayı 24 saat kesintisiz ölçen DigiLUP verilerine göre, Hollandalı futbolcu 370 bini aşkın iletiye konu oldu. Yapılan paylaşımlar arasında taraftarların Fenerbahçe’nin bir dönemine damga vuran futbolcusu Alex’in gidişiyle, Sneijder’i özdeşleştirmesi dikkat çekerken, Galatasaray yönetimini eleştiren paylaşımlar ön plandaydı. Bunun yanı sıra yönetimi destekleyen yorumlarda yine sosyal medyadan iletilen yorumlar arasındaydı.