Şubat ayında en çok konuşulan spor olaylarını, sporcuları ve spor yöneticilerini araştıran medya raporu açıklandı. Rapora göre, Şubat ayında en çok konuşulan takım Galatasaray, en fazla konuşulan kulüp başkanı ise Aziz Yıldırım oldu. Drogba, en popüler futbolcular arasında listenin ilk sırasında yer alırken, Mancini en popüler teknik adamlığını kimseye bırakmadı. İşte araştırmanın detayları… 

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin Şubat ayı verilerinden elde ettiği rapora göre,  Spor Toto Süper Lig'de 2. sırada yer alan Galatasaray, 81 bin 214 haber adedi ile Şubat ayında en çok konuşulan takımlar arasında zirveye oturdu. Ocak ayında ligin devre arasına girmesi ve transfer sezonunun açılmasıyla birlikte çalışmalarını hızlandıran Galatasaray, Şubat ayında da boş durmadı. Dany Nounkeu’yi Beşiktaş’a verdikten sonra stoper arayışlarını hızlandıran Sarı – Kırmızılı ekip, Şubat ayında Boca Juniors'ın 25 yaşındaki stoperi Guillermo Burdisso ve Eskişehirspor'un genç yıldızı Veysel Sarı'yı transfer ettiğini açıklayarak adından söz ettirdi. 

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Bursaspor ile karşılaşan Galatasaray, rakibini 6-0'lık farkla yenerek ikinci yarıya hızlı başladı. Taçsız Kral Metin Oktay'ın doğum gününe denk gelen maçta, her golden sonra taraftarların Metin Oktay’ın ismini haykırması da basında konuşulan konular arasına girdi. 

Türkiye Kupası’nda da emin adımlarla ilerleyen Sarı-Kırmızılılar, grup ikincisi olarak yarı finale çıktı.

Futbolda olduğu kadar basketbolda da başarılarıyla göz dolduran Sarı – Kırmızılı ekip, Türk Hava Yolları (THY) Avrupa Ligi F Grubu'nda Galatasaray Liv Hospital, deplasmanda Sırp temsilcisi Partizan NIS'i 78-70’lik skorla yenmesiyle basında geniş yer buldu. 

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi, Şubat ayına damgasını vurdu. Türk Telekom Arena’da oynanan karşılaşmayı Sarı- Kırmızılı ekip kazanarak şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyet aldı. 

Şampiyonlar Ligi çeyrek finali yolunda, Türk Telekom Arena’da karşılaştığı İngiliz devi Chelsea ile ilk maçında 1-1 berabere kalan Galatasaray, tur umudunu Londra'ya bıraktı. Nefes kesen maç hem Türkiye'de hem de Avrupa basınında geniş yankı buldu. 

Spor Toto Süper Lig’de lider olan Fenerbahçe, Şubat ayında basında hakkında en çok haber çıkan diğer spor kulübü oldu. Sarı- Lacivertli ekip ay boyunca 78 bin 75 haber adedi ile gündeme geldi. 

Devre arasında transfer yapmayan lider Fenerbahçe’nin, ligin ikinci yarısında sırasıyla Eskişehirspor ve Sivasspor’a yenilerek şampiyonluk yarışında ağır bir darbe alması, basında geniş yer buldu. 

Fenerbahçe, ikinci yarıda arka arkaya gelen sakatlıklarla sıkıntıya düştü. Sarı-Lacivertlilerde Alper Potuk'un ardından Emenike, Webo, Sow, Meireles ve son olarak Bruno Alves’in sakatlanması, basında en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

 Sarı-lacivertli kulübün Adidas ile yaptığı 42,5 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması da Şubat ayında basında geniş yer buldu. Fenerbahçe bu anlaşma kapsamında ürün tedariğini Adidas'tan gerçekleştirecek. 

Fenerbahçeli Avukatlar Derneği tarafından düzenlenen ve başta Aziz Yıldırım olmak üzere on binlerce taraftarın katılımıyla gerçekleşen "Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet" yürüyüşü, yine Şubat ayının en ilgi çeken konularından biri olurken, Fenerbahçeli taraftarların yanı sıra Galatasaraylı ve Beşiktaşlı taraftarlar da bu yürüyüşe destek verdi. Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinin Sarı - Lacivertli taraftarların davetlisi olarak maça gelmesi medyada geniş yer bulurken, sosyal medyada da büyük destek gördü. 

Fenerbahçe Ülker'in, ABD’li guard Pierre Jackson ve Karadağlı oyuncu Blagota Sekulic'i renklerine bağlaması, medyada sıkça yer alan haberler arasındaydı. 

Fenerbahçe'yi 64 bin 126 haber adedi ile Beşiktaş izledi. Kadrosuna Jermaine Jones ve Dany'i katan Beşiktaş, ara transfer döneminin kapanmasına bir gün kala, Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin de istediği Cenk Tosun'la 2014-2015 sezonundan geçerli olmak üzere 5 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı. 

Beşiktaş ile Kasımpaşa arasında imzalanan stadyum kiralama sözleşmesi, Kasımpaşa Kulübü tarafından feshedildi. Beşiktaş Kulübü’nün, sözleşmenin tek taraflı feshedildiğini ve sezonun kalan iç saha maçlarının Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacaklarını açıklaması, Siyah – Beyazlı kulüp hakkında çıkan haberleri de beraberinde getirdi. 

İkinci yarının ilk derbisi Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynandı. Siyah - Beyazlılar derbiden mağlup ayrılırken, takım sakatlık şoku yaşadı. Kaleci Tolga Zengin, ilk yarıda topu zor gördüğünü söyleyince oyundan çıkarıldı; yerine giren Cenk de karşılaşmanın son bölümünde sakatlandı. Bilinç kaybı yaşayan Cenk, testleri geçince maçı tamamladı. 

Futbolda derbiyi sarı -kırmızılı ekip kazanırken; potada ise Beşiktaş’ın yüzü güldü. Beko Basketbol Ligi'nin 17. haftasında oynanan derbide Beşiktaş Integral Forex, evinde Galatasaray Liv Hospital'i 82-78 mağlup etmesiyle basında yer edindi. 

Basında en çok konuşulan bir diğer takım ise Trabzonspor oldu. Trabzonspor 42 bin 244 haber adedi ile gündeme geldi. Trabzonspor’un, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ile görüşerek sözleşmeyi karşılıklı olarak feshetmesi, Şubat ayının konuşulan konuları arasında yer aldı. UEFA Avrupa Ligi'nde Juventus'a deplasmanda 2-0 mağlup olan Trabzonspor, Avni Aker'de de aynı skorla mağlup olarak, Avrupa arenasına veda etti.

 

OCAK AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN SPOR KULÜPLERİ

Spor kulübü

Haber adedi

Galatasaray

81.214

Fenerbahçe

78.075

Beşiktaş

64.126

Trabzonspor

42.244

Bursaspor

40.062

Veriler, MTM Medya Takip Merkezi tarafından, Şubat 2014’de 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet medyasında yapılan haber takibi sonuçlarına göre derlenmiştir.

 

 

AZİZ YILDIRIM AÇIK ARA LİDER

MTM’nin araştırmasına göre Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 16 bin 403 adet haber ve yazı ile Ocak ayında hakkında en çok haber yapılan spor adamları listesinde ilk sırada yer aldı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, 6 yıl 3 aylık hapis cezasının onanmasının ardından yeniden yargılama talebinde bulunması medyada sıkça yer buldu. 

Fenerbahçe’nin ligin ikinci yarısında aldığı Sivasspor yenilgisi sonrası hakemlere yüklenen Yıldırım, bu açıklamalarıyla da medyada günlerce konuşuldu. 

Balyoz ve Ergenekon davaları sanıkların ailelerinin oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu, "Sessiz Çığlık" adını verdikleri eylem için 72'nci kez Beşiktaş Meydanı'nda bir araya geldi. Gruba Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da destek vermesiyle gündeme geldi. 

Fenerbahçeli Avukatlar Derneği tarafından düzenlenen "Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet" yürüyüşüne başkan Aziz Yıldırım'ın da katılması, yine Şubat ayında medyada geniş yer bulan haberler arasındaydı. 

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 5 bin 962 haber adedi ile listede ikinci oldu. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın kendilerine yönelik 'at hırsızı' benzetmesine tepki gösterdi. Orman, Kızıl’ın bu sözlerine  "Kimin neye benzediği, tiplerimize bakılırsa çok daha net gözükür." ifadesi ile karşılık verdi. Ayrıca Fikret Orman, Kızıl’ın sözlerine dava açacağını belirtti. Beşiktaş ile Gaziantep kulüpleri arasındaki polemik Şubat ayına medyaya geniş yer buldu. 

Fikret Orman ayrıca, siyah – beyazlı taraftarlara Galatasaray derbisinde penaltıya sebebiyet veren Dany’e destek olma çağrısı yapmasıyla gündeme geldi.

Galatasaray kulüp ve sporcularıyla hakkında en çok konuşulan kulüp olurken, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal başkanlar arasında 5 bin 593 haber ile 3. sırada yer aldı. Galatasaray'da başkan Ünal Aysal, devre arasında gerçekleştirdiği transferlerle yeni bir rekora imza attı. Aysal, kulüp tarihinin en yüksek ara transfer harcamasını yapmıştı.  Başkan Ünal Aysal’ın, tedavisi devam eden Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba’yı ziyaret etmesi de basında konuşuldu.

Sarı kırmızılı takımın eski yöneticilerinden Özer Saraçoğlu'nun Galatasaray'da erken seçime gidileceğini ve Başkan Ünal Aysal'ın seçimlerde aday olmayacağını iddia etmesi, Şubat ayına damga vurdu. Başkan Ünal Aysal da bir açıklama yaparak erken seçimin olmayacağını dile getirerek bu söylentilere noktayı koydu.

OCAK AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN KULÜP YÖNETİCİLERİ

Spor kulübü

Haber adedi

Aziz Yıldırım

16.403

Fikret Orman

5.962

Ünal Aysal

5.593

İbrahim Hacıosmanoğlu

3.353

Mahmut Uslu

3.172

Veriler, MTM Medya Takip Merkezi tarafından, Şubat 2014’de 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet medyasında yapılan haber takibi sonuçlarına göre derlenmiştir.

 

MANCINI ZİRVEYİ KORUYOR

MTM’nin elde ettiği verilere göre Şubat ayının en çok konuşulan teknik direktörü olan Roberto Mancini, kendisini takip eden Ersun Yanal ve Fatih Terim hakkındaki haberlerin toplamından daha fazla habere konu oldu. 19 bin 301 habere konu edilen Mancini’nin, Ziraat Türkiye Kupası Grup Eleme 5. maçında ilk 11’de çoğunlukla yeni oyunculara yer vermesi ve ardından düzenlediği basın toplantısında lig fikstürünü eleştirmesi, medyada geniş yer buldu. Galatasaray'ın Tokatspor'u 3-0 yendiği maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Roberto Mancini, lig fikstürü hakkında yaptığı ilginç benzetme ile medyada yer aldı. Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in yerine göreve gelmesinin ardından 17. iç saha maçına çıkan Roberto Mancini, takımıyla 13 galibiyet ve 4 beraberlik aldı.

Medyada en çok konuşulan bir diğer teknik direktör ise Ersun Yanal oldu. Yanal, 10 bin 147 adet yazı ve haber ile listede 2. Sırada yer aldı.  Fenerbahçe'nin başarılı teknik adamı Ersun Yanal, ligin ikinci yarısına kötü başladı. Eskişehir ve Sivasspor'a 3 puan kaybeden Yanal, medyada geniş yer buldu. Fenerbahçe’deki yaşanan sakatlıklar başarılı teknik adamı zora sokarken;  ilk 11’deki yaptığı değişiklerle de gündeme geldi. Sezon sonunda mutlu sona ulaşacakları dile getiren Ersun Yanal, "Öleceğimi bilsem bu takımı şampiyon yapacağım" sözleriyle de medyada yer edindi. 

En çok konuşulan bir diğer teknik direktör ise 9 bin 132 haber adedi ile Fatih Terim oldu. A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, sinyallerini verdiği yeniden yapılanma konusunda ilk hamlesini yaptı. Türkiye 17 Yaş Altı Milli Takımı formasını Newcastle United'ın gelecekteki yıldızı gözüyle bakılan Daniel Tan Barlaser'e giydiren Fatih Terim, çok önemli bir olaya imza atmasıyla gündemde yer edindi.

 A Milli Futbol Takımı'nın, UEFA EURO 2016 elemelerindeki rakipleri belli olmasının ardından konuşan Fatih Terim, sert bir grubun çıktığını, ancak ne olursa olsun Milli Takım’a güvendiğini dile getirdi.

 

OCAK AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN TEKNİK DİREKTÖRLER

Spor kulübü

Haber adedi

Roberto Mancini

19.301

Ersun Yanal

10.147

Fatih Terim

9.132

Slaven Bilic

8.169

Christoph Paul Daum

6.367

Veriler, MTM Medya Takip Merkezi tarafından, Şubat 2014’de 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet medyasında yapılan haber takibi sonuçlarına göre derlenmiştir.

 

 

 

 

DIDIER DROGBA POPÜLERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR 

Medya Takip Merkezi’nin aynı raporuna göre Galatasaray'ın Fildişili yıldızı Didier Drogba, 16 bin 584 adet haber adedi ile en çok konuşulan futbolcular listesinin ilk sırasında yer aldı. Galatasaray'dan sezon sonunda ayrılacağı ile ilgili çıkan haberlerin medyada geniş yankı uyandırması üzerine açıklama yapan Drogba, Sarı – Kırmızılı kulüpten ayrılmayacağını söyledi. World Soccer dergisinin yayınladığı dünyanın en çok kazanan oyuncular listesinde yer alan Didier Drogba’nın net kazancının, vergiler düşüldüğünde net 7.6 milyon Euro olduğu açıklandı. Dünyanın en çok kazanan 10. futbolcusu arasına giren Didier Drogba'nın, başarılarla dolu kariyerinin çizgi roman haline getirilmesi de medyada konu edilen haberler arasındaydı. 

Şubat ayında medyada en çok konuşulan bir diğer futbolcu ise 11 bin 866 haber adedi ile Burak Yılmaz oldu. Transfer sezonunun bitmesine günler kala yıldız futbolcu hakkında çıkan iddialar, medyada sıkça yer aldı. Avrupa kulüplerinin peşinde olduğu söylenen Galatasaray'ın tecrübeli oyuncusu, Eskişehir maçı ile birlikte 300. maçına çıktı. 

Galatasaray'ın Hollandalı oyuncusu Wesley Sneijder, yükselen performansı ile dikkatleri üzerine çekti.

Hollandalı yıldız, Bursaspor ile oynanan maçta 3 gol atmasının ardından FIFA'nın internet sitesine manşet olmasıyla medyada gündeme geldi. Sneijder aynı zamanda attığı üç golle kariyerinde 2.hat-trick'ini yapmış oldu. Sneijder'in kendisini İngiliz kulübü Manchester United'in istediğini itiraf ettiğini açıklamasıyla da medyada konuşuldu.

 

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Hugo Almeida, kariyer rekorunu kırması ile ilgili çıkan haberlerle medyada yer aldı. Ligdeki gol sayısını 12'ye çıkaran Portekizli futbolcu, bir sezonda en çok gol attığı döneme imza attı. Siyah-beyazlı formayla geldiği ilk sezon 4, 2011-12 sezonunda 11, geçen sezon da 9 gol atan Almeida, bu sezonun henüz 21. haftasında 12 gole ulaştı.

 

OCAK AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN FUTBOLCULAR

Spor kulübü

Haber adedi

Didier Drogba

16.584

Burak Yılmaz

11.866

Wesley Sneijder

11.879

Hugo Almeida

10.964

Felipe Melo

11.169

Emmanuel Emenike

8.731

Moussa Sow

8.844

Pierre Webo

7.169

Manuel Fernandes

7.084

Semih Şentürk

5.288

Veriler, MTM Medya Takip Merkezi tarafından, Şubat 2014’de 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet medyasında yapılan haber takibi sonuçlarına göre derlenmiştir.

 

 

 

İŞTE MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ: 

-       Dany Nounkeu’yi Beşiktaş’a verdikten sonra stoper arayışlarını hızlandıran Galatasaray, Kamerunlu oyuncunun yerini sürpriz bir isimle doldurdu. 

-       İspanya’da düzenlenecek 2014 Dünya Basketbol Kupası’ndaki rakiplerimiz belli oldu. Barcelona’daki kura çekiminde 12 Dev Adam, C Grubu’nda Dominik Cumhuriyeti, ABD, Finlandiya, Yeni Zelanda ve Ukrayna ile eşleşti. 

-       Beko Basketbol Ligi’ndeki derbiyi Beşiktaş İntegral Forex kazandı. Galatasaray Liv Hospital’ı ağırlayan Siyah-Beyazlılar, 82-78’lik skorla galip geldi. 

-       Futbol Federasyonu, geçtiğimiz ay, statlardaki çirkin tezahürat yaptırımlarındaki süre sınırlandırmasını kaldırdı. 

-       Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen 22. Kış Olimpiyatları’nda ilk altının sahibi ABD oldu. 

-       Son olarak K.Erciyes’le deplasmanda 1-1 berabere kalan Ç.Rize’nin teknik direktörü Rıza Çalımbay, kötü sonuçların ardından görevinden ayrıldı. 

-       Trabzonspor, Akhisar Belediyespor yenilgisi sonrası teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’ın sözleşmesini feshetti. 

-       Atletico Madrid taraftarları ayın futbolcu ödülüne Arda Turan’ı layık gördü. 

-       Beko sponsorluğunda İspanya’da gerçekleşecek 2014 FIBA Dünya Basketbol Kupası’nın resmi maskotları Ole ve Hop oldu. 

-       SOÇİ Kış Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi kadınlar kayaklı koşuda temsil eden Kelime Çetinkaya, profesyonel kariyerini sonlandırdığı 10 km klasik mücadelesinde 19 sporcuyu gerisinde bırakarak 56. sırada yer aldı. 

-       Kahramanmaraş’ta düzenlenen ve 16 ülkeden 150 sporcunun katıldığı Uluslararası Güreş Festivali’nde Türkiye 51 puanla birinci oldu.