MuratpaşaBelediyespor’un deneyimli antrenörü Birol Ünsal’ın baş antrenörlüğünü yaptığı U19 Kadın Hentbol Milli Takımı, Litvanya’da devam eden 2019 Yıldız Kadınlar Avrupa Şampiyonası 2’nci klasman grup maçlarını tamamladı. MuratpaşaBelediyespor’dan 6 oyuncunun bulunduğunu Milli Takım, Çek Cumhuriyeti, Faroe Adaları ve Kosova’yla aynı grupta yer aldı.

Paşanın Meleklerinden Kaleci Öznur Özdemir, Betül Karaaslan, Zeynep Ersöz, Ayşenur Sormaz, Eda Nur Kılıç ve Beyzanur Türkyılmaz’ın yer aldığı Milli Takım, gurup maçlarında ilk olarak Kosova’yla karşı karşıya geldi. Milliler, karşılaşmadan 28 – 24 galip ayrılırken Eda Nur Kılıç 6, Ayşenur Sormaz 4, Beyza nur Türkyılmaz 2 sayı üretti.

Şampiyonanın ikinci maçında Faroe Adaları’yla karşı karşıya gelen Milliler, bu karşılaşmayı da 25 – 29 kazanarak yarı finale adını yazdırdı. Kaleci Öznür Özdemir, karşılaşmanın en iyi oyuncusu seçilirken maçta Eda nur Kılıç 6, Beyza nur Türkyılmaz 5, Ayşenur Sormaz da 1 sayı yaptı.

Yıldız Milliler, grubun son maçında ise Çek Cumhuriyeti’yle karşılaştı. Milliler, karşılaşmadan 28-20 mağlup ayrılırken Sormaz, attığı 7 golle karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçildi.