700 bini aşkın üyesi bulunan TurkHackTeam adlı hack platformu, Türkiye aleyhine yayım yapılan sitelere karşı mücadele ediyor. Sitelerin erişimini süreli veya süresiz olarak kesebilen hackerlar, Atatürk ilke ve inkılâplarının önemini ve bu değerleri nasıl ve kimlere karşı korunması gerektiğini anlatmaya çalıştıklarını söylüyor.
20 Mayıs 2002 tarihinde yayın hayatına başlayıp yaklaşık 11 yıldır faaliyetlerine ara vermeden devam TurkHackTeam'in 700 bin üyesi bulunuyor. Türk hacker hakkında bili veren "Genghis Khan", üye yaş ortalamalarının 25 civarında olduğunu söyledi. Türkiye'nin zaman zaman çok ciddi siber saldırılara maruz kaldığını ifade eden "Genghis Khan", "Önemli kuruluşlara saldırı olacağını öğrenirsek, o kuruluşları güvenlik testimizden geçiriyoruz hemen. Açıkları varsa kapatabildiğimizi kapatıyoruz, kapatamazsak kuruluşlarla mail yoluyla iletişime geçerek açıklarından bahsedip kapatmaları için destek oluyoruz. Türkiye aleyhine yayım yapan sitelerin erişimini süreli veya süresiz olarak kesebiliyoruz" dedi.

Turkackteam'in birinci kuruluş amacının Türkiye Cumhuriyeti'ni siber dünyada korumak olarak açıklayan Genghis Khan, "Biz diğer hack gurupları gibi belgeler çalıp gündem yaratmıyoruz. Para için kendi halkımızın ve devletimizin sitelerine zarar vermiyoruz. Dünya'da yaşanan sosyal olaylarda sessiz kalmıyoruz siber saldırılar yaparak dikkat çekiyoruz. Örneğin Kanada'da yapılan fok katliamına karşı Dünya Sağlık Örgütü'nü (Who) hackledik ve insanların bu olaya göz yummamasını istedik. Son zamanlarda Suriye'de yaşanan iç çatışmayı kimlerin desteklediğini biliyoruz. Bunun için Nato, Bulgaristan ve Gürcistan bilgilendirme servislerini hackleyerek, savaş karşıtı yazılar yazdık anasayfalarına. İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıları protesto etmek için İsrail devlet sitelerini hackledik. Fransa'da sözde soykırım yasası oylanacağı dönemde çok ciddi saldırılar yaptık Fransa'ya. Fransız siteleri hackledik, Hacklediğimiz hiçbir site ile ilgili bilgiler her ne olursa olsun bunları kesinlikle kamuoyu ile paylaşmıyoruz, ancak ele geçirilen tüm bilgiler ayrı bir veritabanımızda emniyetli bir şekilde yıllardır tarafımızdan korunuyor" dedi.