“İçinde bulunduğumuz yerel seçim sürecinde tüm adaylar seçim harcamalarını anlaşılır, şeffaf bir şekilde kaynağı ile birlikte mutlaka kamuoyuna açıklamalıdır. Zira bu dönemde kurulan yanlış ilişkilerin bedeli kente ve kentliye çok ağır bir şekilde ödettirilmektedir. Ayrıca mal varlıklarını da tüm adaylar kamuoyu ile paylaşmalıdır. 

Çankaya halkının uzun süredir Çankaya’yı yürütecek bilgi; birikim ve deneyimde bir belediye başkanı seçmek istediklerini belirten Ödemiş, ülkenin yönetim merkezi olan Çankaya’da bilinçli; eğitimli; kültürlü; nitelikli belediye hizmetlerini hak eden değerli Çankayalının, seçeceği belediye başkanını önceden mutlaka tanımasını; projelerini öğrenmesi gerekir düşüncesindeyim. 

Çağdaş demokrasinin geliştiği ülkelerde olduğu gibi adayların kamuoyu önünde tartışmalarının bu doğrultuda yaralı olacağını düşünüyorum. Buradan diğer aday Alper Taşdelen’e sesleniyorum. Buyrun gelin kendimizi, projelerimizi kamuoyunun önünde tartışalım. Çankaya’dan iki sosyal demokrat parti seçime giriyor. Son seçimin oy oranlarına baktığımızda kesinlikle iki sosyal demokrat partiden biri kazanacaktır. Halkımız kimin daha iyi hizmet edeceğine inanıyorsa onu seçsin. 

Belediye Başkanlığım döneminde yurt dışında pek çok kenti ziyaret ettim. Nerede modern demokrasi varsa orada iyi işleyen yerel yönetimler var. Bundan dolayı şeffaflığı ve katılımı çok önemsiyorum. Bunu seçildikten sonra bir vaat olarak değil adaylık sürecinde uygulamalarımızla bir taahhüt olarak göstermek zorundayız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.