Vatandaşlar tarafından Emniyet Müdürlüğü birimlerine yapılan her türlü ihbar ve şikâyet titizlikle incelenmekte ve yapılan çalışmalar neticesinde gerek idari, gerekse adli işlemler yapılmaktadır.
 
Son zamanlarda Antalya’da meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Kurulan Örgüt Kapsamında Oto Hırsızlığı Yapmak, Otodan hırsızlık Yapmak Ev ve İşyerinden Hırsızlık Yapmak” suçlarını gerçekleştirdiği tespit edilen şahıslara yönelik çalışmalar kesintisiz yürütülmektedir.
 
Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince şüphelilerin yakalanmasına yönelik değişik tarihlerde ve son olarak 11 ayrı adrese eş zamanlı yapılan operasyonda toplam 13 şüpheli yakalandı. Yakalanan şahısların 1 adet oto hırsızlığı, 8 adet evden hırsızlık, 2 adet işyerinden hırsızlık, 1 adet işyerinden hırsızlık, 1 adet otodan hırsızlık ve 1 adet hırsızlığa teşebbüs olmak üzere 15 adet hırsızlık eylemini gerçekleştirdikleri tespit edildi.
 
Operasyon esnasında yapılan aramalarda;
 
-          5 adet LCD Televizyon ve uydu alıcıları,
-          1 adet bilgisayar kasası ve 1 adet monitör,
-          6 adet laptop bilgisayar,
-          1 adet ıpad bilgisayar,
-          24 adet cep telefonu,
-          1 adet fotoğraf makinesi,
-          2 adet kuru sıkı tabanca,
-          1 adet CZ 75 tabanca,
-          5 adet kol saati,
-          2 adet hassas terazi,
-          1 adet su arıtma cihazı ve aparatları,
-          Çeşitli ziynet eşyaları, çok miktarda gümrük kaçağı çay ve sigara ele geçirildi.
 
Suç örgütüne yönelik daha önce yapılan operasyonlarda 1 şüpheli tutuklandı. Yakalanan diğer şüpheliler adli makamlara sevk edildi.