İnternet ekonomisinin Türkiye’de hızla büyüdüğü her fırsatta gerek şirketler gerekse kurumlar tarafından sıkça ifade ediliyor. Buna karşın internetin Türkiye ekonomisine yaptığı katkıyı ortaya koyan araştırmalara pek rastlayamıyoruz. Bu anlamda Google Türkiye ve The 
Boston Consulting Group (BCG) tarafından hazırlanan Türkiye İnternet Ekonomisi Raporu, internetin Türkiye ekonomisine yaptığı katkıyı anlamak açısından bir kaynak niteliği taşıyor.

Rapora göre Türkiye’de kullanıcılar ve işletmeler interneti her geçen gün daha çok benimsese de %47′lik kullanım oranıyla halen Avrupa Birliği’nin %71′lik seviyesinin gerisinde bulunuyor. Ancak raporda 2007 ile 
2012 arasında Türkiye’nin internet konusunda geçirdiği değişim, devam eden gelişim hızına destekleyici bir unsur oluyor. Nitekim bu tarihler arasında internet’e erişimi olan hanelerin oranı iki kattan daha fazla artarak yüzde 19,7’den yüzde 47,2’ye çıktığına dikkat çekiliyor. 

İnternetin ülke ekonomisine yaptığı katkıyı net bir biçimde belirlemek biraz zor. Bu nedenle raporda internetin Türkiye ekonomisine sağladığı katkının ise 2011 yılında 22 milyar TL’ye ulaştığı tahmininde bulununuluyor. Bu rakam aynı zamanda Türkiye GSYİH’sinin %1,7’sine karşılık geliyor.
 
İnternetin ekonomiye dönüşmesinde şüphesiz KOBİ’lerin rölü büyük. Ancak raporda da altı çizildiği üzere ülkemizde bugüne kadar KOBİ’lerin internetin nimetlerinden yararlanması için gerek bilgi gerekse devlet desteği konusunda eksik bırakıldığını söyleyebiliriz. Bu anlamda raporda KOBİ’lerin işlerini internete taşımasındaki temek engellerin sırasıyla yasal düzenlemeler, iş yapma kültürü, sektör desteğinin eksikliği ve nitelikli uzman iş gücü eksikliği olduğu belirtiliyor.
 
Rapor aynı zamanda Türkiye’nin internet ekonomisinin geleceğine yönelik öngörüleri de barındırıyor. BCG’ye göre 2011 ve 2017 yılları arasında Türkiye’deki internet ekonomisi yıllık %19 oranında büyüyerek 2017 yılına kadar GSYİH’nin %2,6’sına ulaşacak. Bu durumda internet ülke ekonomisine 64.3 milyar TL katkı sağlamış olacak.
 
Daha iyimser senaryoda ise geniş bant abonelik oranı ile mobil ve online alışverişlerin beklenilenin üstüne çıkması halinde Türkiye’nin internet ekonomisinin 2017 yılında 76.4 milyar TL, yani Almanya ve Fransa’nın bugün bulunduğu seviyeye gelerek GSYİH’nin %3′üne ulaşacağı tahmin ediliyor.