Apple küresel pazarlama müdürü Phil Schiller’ın Ocak ayında yaptığı açıklamaların ardından hem bu yıl piyasaya sürülecek yeni iPhone modelleri hakkında söylentiler hız kesmişti. Medyanın ilgisi son günlerde Apple’ın üzerinde çalıştığı öne sürülen iWatchisimli akıllı saat üzerine kayarken, gündemi değiştirecek haber Çinli teknoloji sitesi EMSOne‘dan geldi.
Barclays analisti Kirk Yang’ın yeni iPhone ile ilgili görüşlerine yer verilen habere göre iPhone 5S ve daha ucuz fiyatlı başka bir iPhone modeli Ağustos ayında kullanıcılarla buluşturacak. iPhone 5S’in çıkış tarihiyle ilgili ilk iddialar 2013′ün ikinci çeyrek başını işaret ediyordu. Son aylardaki tahminlerde ise yeni iPhone’a çıkış tarihi olarak yaz aylarının başı gösterilmeye başlanmıştı.

Diğer yandan yine birçok analist yeni akıllı telefonun Apple tarafından iPhone 6 olarak adlandırılacağı konusunda hemfikirdi. Ancak Yang’a göre Apple’ın Ağustos ayında kullanıcılarla buluşturacağı yeni modelin ismi iPhone 5S olacak. Ucuz fiyatlı diğer modelde ise Apple özellikle Çin piyasasına odaklanacak.

Belirtilene göre ucuz fiyatlı iPhone’da kullanılacak sürüm Chine Mobile’ın kendi LTE ağı için kullandığı TDD teknolojisini barındıracak. Bu nedenle ucuz iPhone Çinli tedarikçi Pegatron tarafından üretilecek. Buna karşın iPhone 5S ise Apple’ın ana tedarikçi firması Foxconn’dan dünyaya ulaştırılacak.

Apple’ın iPhone 5S ile ilgili planları hakkında şu anda net bir bilgi bulunmazken, şirketin ucuz iPhone’un gövdesi için tedavülden kaldırılan beyaz renkli Macbook’lardaki polikarbon kasaya benzer bir materyal kullanacağı belirtiliyor. 4.5 inç olacağı iddia edilen ucuz iPhone’un için öngörülen satış fiyatı ise 330 dolar.