15 Ocak-22 Şubat 2014 tarihleri arasında Galata Rum Okulu’nda düzenlediği sergiyle  5000’e yakın ziyaretçiyi yeniden İstanbul üzerine düşünmeye davet eden, sergi süresince pek çok etkinlik gerçekleştiren Tarih Vakfı, 22 Şubat Cumartesi günü yapılacak “Heryerleşen İstanbul’da Yokolan Üzerine Düşünceler, Yokyer Üzerine Düşler” paneliyle sergiyi kapatırken, 23 Şubat Pazar günü için planladığı “İstanbul Hayali Panayırı”nı, kentimiz için yeni umutların önünü açacak gerçek bir şenliğe dönüştürüyor.
 
Gün boyu devam edecek şenlikte, genç müzisyen ve dansçılarla “İstanbul için Çal, Söyle, Danset”, çocuklarla “İstanbul’a Çocuk Eli Değiyor/Çocuklarla Birlikte Bir İstanbul Tasarlıyoruz” etkinliği ve Berberyan Kumpanyası’ndan “Günbatımında Todori” adlı okuma tiyatrosu olmak üzere üç bölüm var.
 
4 yaş ve üzeri her yaş grubuna açık olan “İstanbul’a Çocuk Eli Değiyor/Çocuklarla Birlikte Bir İstanbul Tasarlıyoruz” etkinliğini İnformel Eğitim-çocukistanbul ve  Stüdyo X  birlikte tasarlayıp organize ettiler. Gün boyu sürecek etkinlikte her yaş grubundan çocuklar, dilerlerse anne-babalar, grafik tasarımcı Caner Duyar’ın  tasarladığı grafik İstanbul çizimi üzerinde İstanbul’u çiziyor, tamamlıyor, boyuyor ve sonunda Tarih Vakfı’ na bağışta bulunmak üzere açık arttırma ile satışa çıkarıyorlar.
 
Berberyan Kumpanyası’nın sahneleyeceği Günbatımında Todori adlı okuma tiyatrosu, Ikna Sarıaslan’ın “Todori’de Bir Akşam” adlı ermenice şiirinin teatral sunumu. Kadiköy’deki meşhur Todori Meyhanesi’nde bir çilingir sofrasından memleketten farklı insan manzaralarını izleyeceğimiz bu sunum 16:30’da başlayacak.
 
İstanbul için Çal, Söyle, Danset bölümü ise, 12:00’den itibaren bütün sergi mekânını kuşatmış olarak 19:00’a kadar devam edecek.  Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü, Güz Kumpanyası, operacı Harun Ateş, yine Boğaziçi Üniversitesi’nden Rebetikocular ve ODTÜ Türk Halk Bilimi Topluluğu üyeleri günün farklı zamanlarında, şarkıları, türküleri ve danslarıyla sergi koridorlarında veya sahnede olacaklar.  
 
İstanbul Hayali’ne Şenlik boyunca sergi sırasında yeni sahiplerini bulmamış olan sergi panoları da daha küçük bağışlarla yeni sahiplerini arayacak.
 
Tarih Vakfı bütün İstanbulluları daha güzel, daha yaşanır bir İstanbul hayalini canlı tutmak için “İstanbul Hayali’ne Şenlik”e davet ediyor.