Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Taceddin Dergahı'nda etkinlik düzenlendi.
 
Etkinlikte konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, etkinliğe katılan çocukların üşüdüğünü belirterek konuşmasını uzatmak istemediğini söyledi.
 
İstiklal Marşı için ilk teşebbüsü başlatan Maarif Vekaleti'nin yani Milli Eğitim Bakanlığı'nın mensubu olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Bakan Avcı, ''İstiklal Marşımızı milyonlarca çocuğa öğreten anlatan, öğretmenlerimiz bakanı olmaktan gerçekten müftehirim. Mehmet Akif'i, Taceddin Dergahı'nı, İstiklal Marşı'nın yazılış hikayesini yıllardır milli hafızamızda tazeleyen Yazarlar Birliği'nin kurucu üyelerinden olmaktan dolayı müftehirim'' dedi.
 
Ankara Valisi Yüksel de Mehmet Akif Ersoy'un milli ve manevi anlayışı, çağdaş düşünceyle yoğuran; toplumcu, milli ve ahlaki yeni bir çığırı Türk şiirine getiren büyük bir şair olduğunu anlattı.
 
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kurucu Onursal Başkanı Mehmet Doğan, 92 yıl öncesinin hafızalarda yaşatıldığını belirterek, ''Biz millet olarak genelde zaferleri, savaşan kahramanlarımızı hatırlarız. Edebiyatçılarımızı, söz ustalarını hatırlamak pek alışkanlığımız değildir fakat şunu unutmamalıyız. İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul edilmesi büyük zaferlerimiz kadar önemli bir yıl dönümüdür'' dedi.
 
Programa bazı milletvekilleriyle Vakıflar Ankara Bölge Müdürü Aslan Yıldız da katıldı.
 
Bakan Avcı, programdan sonra Hamamönü'nde, vatandaşlar ve öğrencilerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi.