ASO’nun ilköğretimde oluşturulacak iş ahlâkı dersi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulması için hazırlığına başladığı çalışmalar, İGİAD ve iş dünyası tarafından sevinçle karşılandı.

Gelişmeyle ilgili görüşlerini ifade eden, İktisadi Girişim ve İş Ahlâkı Derneği (İGİAD) Başkanı Şükrü Alkan, 2003 yılından beri gençlerin iş ahlâkını benimsemiş kişiler olarak iş hayatına atılması için birtakım girişimlerde bulunduklarını belirtti. Alkan, en önemli eğitimin ister işveren isterse işgören olarak ‘iş ahlâkı’ eğitimi olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz dönemde, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerde de ‘iş ahlâkı’nın okullarda ders olarak okutulmasının gerekliliğine değindiklerini ifade eden İGİAD Başkanı Alkan, ‘’Son yıllarda toplumuzun gündeminde hep temiz toplum hayali var. Özellikle, iş dünyasındaki kirlenmiş toplumsal olaylardan söz ediliyor. Bu durumun en önemli sebebi ise temelde ‘iş ahlâkı’ bilincinin düşük olması ve göz ardı edilmesidir.’’ dedi.

Alkan, iş ahlâkının ilköğretimden, üniversite müfredatına kadar eğitim programının içeriğine konulmasının, hatta üniversitelerde bu önemli konuda bir kürsü oluşturulmasının toplumumuzda iş ahlâkı ile ilgili bilincin sağlam bir şekilde yer etmesinde önemli bir unsur olacağını belirtti.

İş ahlâkı konusunda 2003’ten beri ciddi araştırmalarda ve çalışmalarda bulunan, bunları yayımlayan, iş ahlâkı ve sosyal sorumluluk konularında uluslararası organizasyonlar gerçekleştiren bir STK olarak ‘iş ahlâkı’nın okullarda ders olarak okutulacak olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Alkan, ‘’İGİAD olarak, ASO’nun başlattığı bu çalışmaya her türlü desteğimiz açıktır.’’ dedi.