Yenilen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile yürürlüğe giren risk analizi yükümlüğü 30 Aralık 2012 tarihi ile uygulanmaya başlandı.
Kapıcı çalıştıran tüm apartmanlar ile işçi çalıştıran tüm işyerlerinin yapmakla yükümlü olduğu risk analizi, yapılmadığı takdirde ceza uygulaması ile karşımıza çıkıyor. 

Ocak ayında yapılması gereken zorunlu risk analizi yaptırmayana 3.234 TL, Şubat ayı için 4.851 TL ve yapılmadığı her ay için 4.851 TL cezası var. Bu rakam yılsonuna kadar yapılmadığında çok ciddi paralara tekabül ediyor.
Eğitim Vermeyen İşyerine de Çalışan Başına 1.078 TL Ceza

30 Aralık 2012 tarihi itibari ile bir ceza uygulaması da eğitimle ilgili. Yasaya göre iş güvenliği ve sağlığı konusunda çalışanlarına eğitim vermeyen her iş yerine, çalışan kişi başına 1.078 TL ceza verilecek.

Ender Mağazalarına İş Güvenliği Eğitimi

Türkiye genelinde bulunan 24 mağazası ile alışveriş sektörünün lider firmalarından olmayı başaran Ender Mağazaları, İstanbul’daki 4, Edirne, Çorlu, İzmit ve Sakarya’daki mağazalarında iş güvenliği eğitimi ve risk analizi çalışmaları yaptırıyor.

Acar Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi tarafından verilen iş güvenliği eğitimleri ile tüm personel bilgilendiriliyor. Oluşacak kazaların önüne geçmek için gerekli önlemlerin anlatıldığı eğitimlerde, Risk Analizi çalışmaları ile de gerekli planlar ve raporlar hazırlanıp, risk analizleri ve tehlike sınıfları tanımlanıyor.

İş Güvenliği Uzman Görüşü

Acar Ortak Sağlık Güvenlik Birimi İş Güvenliği Uzmanı Selçuk GÜMÜŞ, Ender Mağazalarının iş güvenliği eğitimi ve risk analizi çalışmalarını yaptırarak çalışanlarının hayatına verdiği değeri gösterdiğini ve olası cezalara karşıda önlemini aldığını belirtti. 

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile yürürlüğe giren uygulamaların yapılmadığı takdirde şirketlere ağır sonuçlar getireceğini belirten Selçuk GÜMÜŞ, önceliğimiz insan sloganı ile bu konuda firmalara destek vermek istedikleri belirtti.