Düğün Dernek

Evlenme veya sünnet dolayısıyla yapılan tören ve eğlencelere “Düğün” diyoruz. Nüfusun az olduğu kırsal kesimlerde iki Bayram arası düğün yapılmaz alışkanlığı yoğun yerleşim yerlerinde uygulanmıyor hatta bayram günleri düğünler yapılıyor.

Kumluca ilçemizde de bayramın 2’incisi gün tüm düğün salonları doluydu davetler, davetiyeler, mesajlar derken doğal olarak davete icabet etmek gerek, öylede, Adrasan, Mavikent, Beykonak ve Kumluca merkezde aynı güne denk gelen davetlere icabet edemiyoruz ama asıl konumuz bu değil.

Biliyorsunuz düğünler vur patlasın çal oynasın oluyor gece geç saatlere kadar eğleniyoruz, konvoyu da gece yapalım milletin işi gücü var diyoruz, gecenin bir yarısı davul, zurna, konvoy, korna vs eğleniyoruz biz eğleniyoruz da ya diğerleri onlarda uykularından uyanıp 155’i arıyorlar şikâyetler çoğalınca karar alınıyor, Düğün salonları ve açık alanlarda eğlenceler saat 24:00’ü geçmeyecek, 24:00’ten sonra konvoy yapılmayacak, Korna çalınmayacak, davul zurna çalınmayacak,

- Ya Yapılırsa?

Konvoy men edilecek, Korna çalan, konvoyla birlikte kırmızı ışıkta geçen, şerit ihlali yaparak trafiği tehlikeye düşürenlere ilgili kanun gereği ceza yazılacak.

“Uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş” Yeni evlenen ve evlenecek çiftlerimize ve ailelerine mutlukluklar dilerim.