Antalya merkezli yürütülen geniş kapsamlı soruşturma sonucu, TP Petrol Dağıtım A.Ş.’nin (TP Petrol) akaryakıt bildirimlerinde ciddi tutarsızlıklar saptandı.
Araştırmada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kayıtları ile STAR Rafineri’nin bildirimleri karşılaştırıldığında, 22-24 Ekim tarihleri arasında Hatay Dörtyol ve Antalya’daki tesislerde toplam 18 bin 476 ton akaryakıt açığı tespit edildi.
Buna göre; Antalya’daki depoda 4 009 ton (yaklaşık 232 milyon TL), Hatay Dörtyol tesisinde ise 14 467 ton (yaklaşık 820 milyon TL) akaryakıt eksik bulundu. Toplam eksik akaryakıtın piyasa değeri 1 milyar TL’yi aşıyor.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden TP Petrol’ün mevcut Genel Müdürü M.B., İkmal Müdürü H.G. ve Tesis Müdürü O.E.C. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
Öte yandan, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İ.Z. ve üst düzey yönetici A.Ç.Y.’nin yurt dışında olduğu ve halen yakalanamadıkları bildirildi.
Soruşturma, şirket beyanları, rafineri kayıtları ve EPDK verileri arasındaki farkın büyüklüğüne göre “enerji sektöründe son yıllarda kayıtlara geçen en kapsamlı akaryakıt usulsüzlüğü” olarak değerlendiriliyor. Yetkililer, firmanın bütün tesislerinde ve muhasebe süreçlerinde detaylı incelemelerin devam ettiğini açıkladı.




