Ramazan ayının başlamasına günler kala 'Kaç saat oruç tutacağız?' sorusu pek çok kişide merak uyandırdı. İşte bu soru ve Ramazan ayıyla ilgili merak ettiğiniz diğer detayları bulabileceğiniz haberimiz...

Ramazan ayı geliyor ilk oruç hangi gün tutulacak?

RAMAZAN'IN 1. GÜNÜ NE ZAMAN?

Bin aylardan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin de içinde arandığı Ramazan Ayı 15 Mayıs Salı gecesi başlayıp, 14 Haziran Perşembe günü sona erecek.

Ramazan ayı 16 Mayıs günü başlayacak. 16 Mayıs akşamı açılacak 2018 oruç ayının ilk sahuruna ise 15 Mayıs gecesi kalkılacak. Ramazan ayının bitişi ise 14 Haziran Perşembe akşamı olacak.

Ramazan ayının başlangıcına sayılı günler kala herkesin aklında yer eden soru ise; 'Ramazan ayında kaç saat oruç tutulacak?' sorusu oldu.

2018 RAMAZAN AYINDA KAÇ SAAT ORUÇ TUTULACAK?

Ülkemizdeki vatandaşların 16 saati aşkın süre oruç tutarak başlayacağı 2018 Ramazan ayı yaklaşık 18 saat oruç tutularak tamamlanacak. Peki Ramazan bayramı ne zaman başlayacak?

2018 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan bayramı 14 Haziran Perşembe günü arefe ile başlayacak. 14 Haziran'ı takip eden 15 Haziran 2018 Cuma, 16 Haziran 2018 Cumartesi ve 17 Haziran 2018 Pazar günleri ise Ramazan Bayramı olarak kutlanacak.

Oruç Arapça’da “savm” kelimesiyle anlatılırken; sözlükte 'nefsi tutmak ve engellemek' ifadesiyle özetlenir.

Oruç, sabahın ilk ışıklarıyla başlar, güneşin batışına kadar devam eder. Yani oruç, imsaktan iftara kadar sürer. Bu sürede tüm Müslümanlar yemekten, içmekten, cinsel ilişkiden ve günah olan tüm hareketlerden uzak durarak nefsini terbiye eder.

Tüm organların iştirakiyle gerçekleştiği söylenen oruç şu şekilde anlatılmaktadır:

'Oruç tutan kişi mideyi yemek içmekten koruduğu gibi, dili de yalandan, gıybetten, kötü ve boş sözden uzak tutmalı- dır. Göz harama bakmamalı, kusur aramamalıdır. Kulak gıybet, dedikodu ve boş sözler dinlememelidir. Gönül güzel şeyler düşünmelidir. Bilinmelidir ki, organları orucu iştirak etmeyi başaramayan kişi şeklen oruç tutmuşsa da, oruçtan beklenen gayeye bütünüyle ulaşamamış demektir.'