EKONOMİ

500 Bin Sosyal Konuta Rekor Başvuru: İlk Gün 936 Bin Kişi!

Türkiye’nin en büyük sosyal konut kampanyalarından biri olan “500 Bin Sosyal Konut Projesi”ne ilk gün, rekor düzeyde başvuru geldi. Bakan Kurum, 936 bin 159 vatandaşın başvurduğunu açıkladı.

Abone Ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın başlattığı “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında yer alan ve toplam 500 bin sosyal konutun yapılacağı programda başvurular 10 Kasım 2025 Pazartesi günü başladı.

Bakan Murat Kurum, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, “ilk gün 936 bin 159 vatandaşımız başvuru yaptı” ifadelerini kullandı.

Açıklamaya göre, başvurular ilk gün e-Devlet ve banka şubeleri üzerinden yapıldı. Başvuruların büyük kısmı dijital ortamdan gerçekleşti.

Projede, dar gelirli vatandaşlara yönelik olarak uygun ödeme koşulları sunuluyor; yüzde 10 peşinat ve 240 aya kadar vade seçenekleri ile hayata geçmesi planlanıyor.

Bakan Kurum, duyurusunda şu ifadeleri kullandı: “Her başvuru, devletimize duyulan güvenin göstergesidir. Milletimizin bu büyük ilgisine en sağlam, en modern yuvalarla karşılık vereceğiz.”

{ "vars": { "account": "G-D88DGY52YP" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }