Açıklama, Colorado’nun Boulder kentinde düzenlenen ve 12 kişinin yaralandığı saldırının ardından geldi.

Zelenski: “Putin ile görüşme Türkiye, İsviçre veya Avusturya’da yapılabilir”
Zelenski: “Putin ile görüşme Türkiye, İsviçre veya Avusturya’da yapılabilir”
İçeriği Görüntüle

Boulder'da Yahudi Yürüyüşüne Saldırı: 12 Yaralı

1 Haziran 2025'te Boulder’da düzenlenen “İsrail’deki Rehinelere Özgürlük” yürüyüşüne, 45 yaşındaki Mısırlı uyruklu Mohamed Sabry Soliman tarafından el yapımı silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırganın, "Free Palestine" sloganları attığı ve saldırıyı yaklaşık bir yıldır planladığı açıklandı. Olayda 12 kişi yaralandı; Soliman ise gözaltına alınarak nefret suçu ve 16 kez cinayete teşebbüs ile suçlandı.

Beyaz Saray’dan Açıklama: “Güvenliği Sağlamakta Kararlıyız”

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, saldırı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yahudi Amerikalıların güvenliği için gerekli tüm adımları atmaya kararlıyız. Bu tür şiddet olayları hiçbir şekilde tolere edilmeyecektir.”

Ayrıca, saldırganın süresi dolmuş bir turistik vizeyle ABD’de kalmaya devam ettiği bilgisi paylaşıldı. Göçmenlik denetimlerinin sıkılaştırılacağı sinyali verildi.

Trump Yönetiminden Yeni Kararnameler

ABD Başkanı Donald Trump, Ocak 2025’te yürürlüğe giren “Antisemitizmle Mücadele İçin Ek Önlemler” başlıklı başkanlık kararnamesi ile üniversitelerde ve kamu alanlarında antisemitik eylemlere karşı federal düzeyde sıkı denetimlerin başlatıldığını duyurmuştu.

Muhabir: Selin Yıldırım