Batman’da yaşayan 15 yaşındaki Ömer Çoban, çöplerin yanında bulduğu yaklaşık 1 milyon 600 bin TL değerindeki altınları hiç düşünmeden polise teslim etmişti. Ömer’in bu örnek davranışı, toplumda geniş yankı uyandırmış ve takdir toplamıştı.

Olayın ardından Batman Valiliği, Ömer’in dürüstlüğünü ödüllendirmek için harekete geçti. Valilik tarafından düzenlenen törende, genç Ömer’e futbol topu, Galatasaray forması ve tablet hediye edildi.

Batman Valisi, törende yaptığı konuşmada, “Ömer kardeşimiz toplumumuza büyük bir ders verdi. Dürüstlüğü ve vicdanı, gençlerimize örnek olmalı. Kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kumluca Yörük Türkmen Derneği’nden Bağsaray Köyüne Anlamlı Destek
Kumluca Yörük Türkmen Derneği’nden Bağsaray Köyüne Anlamlı Destek
İçeriği Görüntüle

Hediye töreninde duygusal anlar yaşanırken, Ömer’in ailesi de oğullarıyla gurur duyduklarını belirtti. Olay, sosyal medyada da gündem olurken birçok vatandaş Ömer’i “Batman’ın altın kalpli çocuğu” olarak nitelendirdi.

Kaynak: Batı Akdeniz Haber Ajansı