Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, projenin amacının çocuklara çevre duyarlılığı kazandırmak ve atık pillerin doğaya zarar vermesinin önüne geçmek olduğunu vurguladı. Geyikçi, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin sorumluluğu. Çocuklarımızda geri dönüşüm bilinci oluşturmak amacıyla bu anlamlı yarışmayı düzenliyoruz. Okullarımızın yarışmaya büyük ilgi göstermesini bekliyoruz” dedi.
Yarışma kapsamında 500 kilogram atık pil toplayan her okula spor seti hediye edileceğini belirten Geyikçi, hem çevre bilinci kazandırmak hem de öğrencilerin fiziksel gelişimini desteklemek istediklerini ifade etti.
Başkan Geyikçi, “Bu tür projelerle doğaya ve geleceğe sahip çıkıyoruz. Tüm okullarımıza, öğretmenlerimize ve duyarlı öğrencilerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan herkese başarılar diliyorum. Finike Belediyesi olarak çevreci, sürdürülebilir ve katılımcı projelerle Finike’nin yarınlarını birlikte şekillendirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.