Antalya’da, Gümrük Müdürlüğü bünyesinde meydana geldiği iddia edilen zimmet ve kaçakçılık olayına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dün operasyon düzenlendi.

Yaklaşık 10 memurun gözaltına alındığı operasyonda, şüphelilerin “imha edilmesi gereken ya da tasfiye olması gereken” ürünleri zimmetlerine geçirdikleri ve yasa dışı yollarla piyasaya sürdükleri tespit edildi.

Aramalarda ele geçirilenler arasında 83 şişe içki, 851 paket tütün mamulü, 185 paket parfüm, 95 paket kozmetik ürün, 8 elektronik sigara, 2 417 paket elektronik sigara kartuşu, 13 atomizer ve 11 sigara kiti ile suçtan elde edildiği değerlendirilen döviz ve yüklü miktarda Türk lirası mevcut.

Süper Lig 10. Hafta: Antalyaspor 0 – RAMS Başakşehir 4
Süper Lig 10. Hafta: Antalyaspor 0 – RAMS Başakşehir 4
İçeriği Görüntüle

Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 2’si serbest bırakılırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, kurum içi denetimlerin artırıldığı ve benzer usulsüzlüklerin önüne geçilmesine yönelik çalışmaların hız kazandığı öğrenildi.