Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nin AÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlediği 2. Ulusal Kültürlerarası Hemşirelik Kongresi başladı. Üç gün sürecek kongreye İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm ve sağlık personelleri katıldı. 

İl Sağlık Müdürü Bilgin konferansta yaptığı konuşmada sağlık personelinin bir müzisyen gibi sınırları aşan evrensel ve kültürlerarası çalışan olması gerektiğini belirtti. Sağlıkla ilgili tüm şikayetleri değerlendiren Bilgin, son 10 yıl içinde sağlıktaki önemli gelişmeleri anlatarak, "Büyük dönüşümler yaparken küçük şeyleri atlayabiliyoruz" dedi. 

Antalya merkezdeki hastanede ve Serik, Alanya, Kemer gibi turizm ilçelerinde de dil bilen elemanların olduğunu dile getiren Bilgin, şunları söyledi: "Buna rağmen, eğer gece herhangi bir sorun olursa yani dil bilen personel bulunmaması veya hasta ile doktor arasında diyalog problemi yaşanması halinde bakanlığımızın kurduğu 6 dilde çeviri yapabilecek tarzda, konferans ile görüşülebilecek bir hattı var. Genel olarak bilinmiyor bu hat. Hastalar bu numarayı (444 47 28) aradıkları takdirde Arapçadan Farsçaya kadar İngilizce, Rusça, Almanca, Fransızca dillerinde destek alabiliyor. Bu konuda konferans ile hasta ile doktor arasında iletişim sağlanarak sorun çözülüyor. 112'de de üç dilde destek veren elemanlarımız var." 

Bu konunun ve sağlık turizmindeki diğer konuların tanıtılması konusunda sıkıntılar olduğunu bildiren Bilgin, "BAKA'ya bir proje sunduk. Sağlık turizmine hitap edecek şekilde gerek web sitesi, gerek Antalya'yı ve sağlık turizmini tanıtıcı filmler ve diğer broşürler ve kitapları hazırlayarak turistlere-yabancı kişilere aktaracağız. Projenin toplam bütçesi 220 Bin 870 TL" diye konuştu.

 Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm ise, toplumdaki değişim ve gelişimlerin sağlık konuları ile bağlantılı olduğunu belirterek, "Bu nedenle kültüre duyarlı hemşire yetiştirilmesi gerekir" dedi.