Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyenin Belek'de düzenlediği 4. muhtarlar buluşmasında 800 muhtarla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, Belek Turizm Merkezi'nde lüks bir otelde düzenlenen geleneksel "Muhtarlar İstişare Toplantısı"na tüm ilçelerden 800 muhtar, ilçe belediye başkanları ve muhtar derneği temsilcileri katıldı.

Başkan Türel, burada yaptığı konuşmada, kent için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, Alanya'daki çöpten elektrik üretecek tesisinden, Demre Noel Baba Meydan düzenlemesine, Kemer'deki cadde güzelleştirmesinden Serik'teki Kız Deresi, Hükümet Caddesi düzenlemelerine kadar farklı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanı 19 ilçeye çıkmasına rağmen hizmet ve yatırımların azalmadığını, aksine arttığını ifade eden Türel, "Köylerimizde, hayvancılık konusunda kanun ve yönetmeliklerden kaynaklanan sıkıntılar olmuştur. Bunlar da zamanla düzelmektedir. İşte ASAT'ın su aboneliğinde hayvancılıkla ilgilenen vatandaşlara kolaylık sağladık. 20 metreküp ucuz tarifeyi hayvancılıkla uğraşan yerlerde 40 metreküpe çıkardık. Mandırasında 5-10 tane ineği besleyen, koyununu kuzusunu besleyen vatandaşımız da onların ihtiyacını ucuz fiyat tarifesiyle karşılayabilsin istedik." dedi.

Türel ayrıca, üç yıl önce başlattıkları Muhtarlık Bilgi Merkezi'nin (MUBİM) Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkati çekerek, uygulamanın ülke genelinde örnek olduğunu belirtti.

Yaptıkları çalışmalar hakkında detaylı bilgi veren Türel, daha önce özel idare döneminde içme suyu, sulama ve kanalizasyon için yıllık ortalama 5 milyon lira yatırım yapılırken, bu rakamı 4 yılda 1 milyar 560 milyon 634 bin 704 liraya çıkardıklarını da sözlerine ekledi.