Başpehlivan Ali Gürbüz’ün ve eşi Zeliha Gürbüz çifti başarılı geçen doğumun ardından anne ve baba oldu. Antalya'da gerçekleşen doğumda çiftin sağlıklı bir oğulları oldu.

OĞLUNUN ADINA "RECEP" KOYDU!

Başpehlivan Ali Gürbüz, oğluna merhum babası Kırkpınar Başpehlivanı Recep Gürbüz’ün adını verdi. Eğer Küçük Recep Gürbüz de yağlı güreşi seçer de Kırkpınar kemerini boynuna takarsa Ali Acar - Hasan Acar ve Sabri Acar ile Acar ailesinin başardığı 3 nesil Başpehlivanlık rekoruna Gürbüz ailesi de ortak olacak.

Küçük Recep Gürbüz'e başarı ve sağlık dolu bir ömür dilerken, Ali - Zeliha Gürbüz çiftini kutluyoruz.
 

ALİ GÜRBÜZ KİMDİR?

Ali Gürbüz, Ekim 1987'de güreşçi bir ailede Antalya'da dünyaya geldi. Annesi Elmalı'lı, babası Korkuteli'li idi. Dedesi ve annesinin dayısının oğlu da güreşçiydi. Babası Recep Gürbüz'ün nasıl bir pehlivan olduğu hikayelerini dinleyerek büyüdü.

Ali Gürbüz evde yastıklarla güreşiyordu. Bir odaya çekiliyor, saatlerce babasının görüntülerini seyrediyordu. 11 yaşında Kırkpınar'da güreşe başladığında artık tek bir hedefi vardı: Kırkpınar'da başpehlivanlığı elde ederek babasının emanetini geri almak. Recep Gürbüz'ün antrenörlüğünü yapmış olan dedesi Mehmet Öztürk, bu sefer torununun elinden tutacaktı. Ali'nin de zaten dedesinden başka tutunacak bir dalı yoktu.

Babası Recep Gürbüz'ün yarım kalan başarı hikâyesi, oğlu Ali ile devam edebilir miydi? Dede torun el ele verdi. Dede bütün bildiklerini öğretti torununa. Ali Gürbüz, büyüdü, gelişti. Babasına göre daha boylu ve ince yapılıydı. Korkutelili altın kemer sahibi Cengiz Elbeye'yi de kendine örnek almıştı. 'Ustam' dediği Elbeye'den çok şey öğrendi. Turnuvalarda fırtınalar estirmeye başlamıştı. Çıktığı müsabakalarda hep ilk üçteydi. Babasının namı ile birlikte yürüyordu namı. Üniversite öğrenimini de ihmal etmedi. Ankara Gazi Üniversitesi'nde okurken Şeker spor’da serbest güreşe de başladı. Gençlerde Türkiye ve Avrupa birinciliği, dünya üçüncülüğü kazandı.

Son üç yıldır Kırkpınar'da başa güreşiyordu. 2009'da başpehlivanlık güreşlerinde üçüncü oldu. 2010'da bu sefer ikincilik kürsüsündeydi. 2011'de pehlivanların katıldığı bütün büyük güreş turnuvalarını kazanmıştı. Üçüncü Kırkpınar’ında ise altın kemeri boynuna takan en genç pehlivanlardan biri olacaktı. 650 yıllık Kırkpınar tarihinde baba ve oğul başpehlivanlığı kazanan yoktu. Ali Gürbüz, babası Recep Gürbüz'ün yaşında, altın kemeri boynuna takıp bir ilke imza attı. Gürbüz 2012'de de aynı başarısını tekrarladı. 651. Kırkpınar Yağlı güreşlerinin de başpehlivanı Ali Gürbüz oldu.

BAŞARILARI

2008 Kırkpınar Başaltı Şampiyonu,

2009 Kırkpınar Başpehlivanlık üçüncüsü,

2010 Kırkpınar Başpehlivanlık ikincisi,

2011 Kırkpınar Başpehlivanı,

2012 kırkpınar Başpehlivanı,

2016 Kırkpınar Başpehlivanlık üçüncüsü