Danışma Meclisi toplantılarına İlçe Başkanları, Ak Partili belediye Başkanları ve Milletvekilleri Mustafa Köse, Gökcen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın, Atay Uslu ve İl Başkanı Rıza Sümer'de katıldılar.  

MOODY'S 2 GÜN İÇİNDE KENDİYLE ÇELİŞTİ

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Kepez Danışma meclisinde yaptığı toplantıda Moody's kuruluşunun Türkiye'nin kredi notunu düşürmesini eleştirdi.  

TÜRKİYE EN HIZLI BÜYÜYEN 5 ÜLKEDEN BİRİDİR 

Moody's'in, “Darbe girişiminin ekonomide yarattığı şok büyük ölçüde atlatıldı” açıklamasından 2 gün sonra Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi kararı  siyasi olduğunu anlatan Atay Uslu konuyla ilgili şunları ifade etti: " Ülkemiz üzerine farklı oyunlar oynanmaktadır. Darbeler, post-modern darbeler, istikrarı bozmaya yönelik siyasi kararlar Türkiye'nin büyümesine, güçlenmesine engel olmak isteyen mihrakların oyunlarıdır. Dünya'nın en hızlı büyüyen 5 ülkesinden biriyiz. Her şeye rağmen son 6 ayda büyüme hızımız 3,9. Sürekli makro ekonomik ve Yapısal tedbirler alıyoruz. Varlık fonu kuruldu, Otomatik BES için yasal değişiklik yaptık. Turkuaz kart ve esnek yatırım sistemi ile yabancı girişimcinin önünü açıyoruz. Lokomotif sektörler İnşaat ve ulaşım Sektöründe yeni teşvik kararları alındı. Rusya, Irak ve AB Ülkelerine ihracatın önünü açacak karşılıklı ilişkiler geliştirildi. Tüm bu göstergelere  ve kararlara rağmen Moody's Türkiye'nin notunu düşürdü. Bu karar ekonomik, objektif bir karar değildir, maalesef siyasi bir karardır. Biz yolumuza devam ediyoruz. Çalışıyoruz. Dünya'nın en büyük havalimanı, Boğaz'da 3 katlı Avrasya Tüneli  ve büyük Yatırımların inşaatları devam ediyor. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece her türlü oyunun üstesinden geleceğiz. Ülkemiz ve Antalya'mız için çalışmaya devam ediyoruz.  Mevlüt Çavuşoğlu Bakanı'mızın kaptanlığında 7 milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, İlçe Belediye Başkanlarımız hep beraber  Antalya için projeler üretmeye, yatırımları hayata geçirmeye devam ediyoruz."

 

Danışma Meclisi toplantısı soru ve cevaplardan sonra sona erdi.