Antalya’nın Kumluca ilçesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ‘Avrupa'da Vegan Mutfak ve Butik Otelcilik Staj Deneyimi ‘’ adlı ERASMUS+ kapsamındaki projesi Türk Ulusal Ajans’ı tarafından hibe almaya hak kazandı. 01 Eylül 2019 ile 31 Ağustos 2022 tarihleri arasında hayata geçirilen proje kapsamında 4 ana yurtdışı staj faaliyeti düzenlendi.  

18-29 Nisan 2022 tarihleri arasında konaklama ve seyahat alanından 5 öğrenci Hotel Oasi del Mare Kurumu ev sahipliğinde; 5 öğrenci ise Hotel Margherita kurumu ev sahipliğinde Butik Otelcilik Uygulamaları üzerine stajlarını gerçekleştirdiler. 

Müdürü Erdal Demiral; ‘’Projemiz en temelde sektörün ihtiyaç duyduğu konularda öğrencilerimizin bilgi ve deneyimlerini ve kazandırdığı sertifikalar ile öğrencilerimizin istihdam edilebilirliklerini artırmıştır. Ayrıca projemiz öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve dilsel gelişimini de desteklemiş; kendi mesleklerine yönelik motivasyonları yüksek, özgüven sahibi, dil bilmenin önemini bilen nitelikli bireyler haline gelebilmelerine de katkı sağlamıştır. Projemizin ayrıca okulumuzun uluslararası iş birlikleri geliştirerek yeni yöntem ve araçları deneyimleyebilmesine olanak sağlamış; bu sayede eğitim kalitesini artırabilme noktasında Avrupa eğitim sistemine kıyasla eksikliklerimizi görebilmemize imkân yaratmıştır.  Gelecekte daha çok sayıda öğrencimize imkân sağlayan projeler hazırlayabilmek adına personelimiz proje yönetimi ve ekip çalışması deneyimi edinmiş; okulumuz uluslararası iş birliği ağını genişletmiştir. Projemiz sayesinde eğitim kalitemizin artması ve kurumsal imajımızın güçlenmesi mesleki eğitime dair mevcut toplumsal önyargıların kırılmasına, ekibimiz tarafından projemizin çıktılarının sürdürülebilirliğinin sağlanması ile bölgedeki meslek okulları arasında tercih edilebilirlik oranımızın artmasına katkı sağlamıştır.’’ Dedi.