Başkan Uysal,  ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Kan’ı dernek binasında ziyaret etti. Ziyarette Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Bal, Akın Akay Akıncı, Sarper Dermut ve Necdet Alkandemir de yer aldı. 
KATMA DEĞER ÜRETEN ANTALYA
Başkan Uysal, ziyarette Antalya’nın Akdeniz’in kıyısında bütün pazarlara yakın, harika iklime sahip, muhteşem bir yer olduğunu söyledi. Antalya limanında on milyarlarca dolarlık inovatif, teknolojik ve tarımsal ürünündünyaya satılıyor olması beklentisi içinde olduklarını aktaran Başkan Uysal, “İsterdik ki, Antalya’mızın çevresindeki 400 antik kent, her gün dünyanın dört bir yanından gelen bilim ve kültür insanlarının ziyaret ettiği yerler olsun. Dünyada 200 ülkenin yaklaşık 150’sinden büyük Antalya’mızın isterdik ki 200 ülkenin 150 tanesinden fazla katma değer üretsin” diye konuştu.
ANSİAD’I KUTLUYORUM
Antalya iş dünyasının ve girişimcilerin bunu gerçekleştirecek yetenekte olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Ama maalesef toplam kamu yönetimi bu yetenekte olamadı. Ve bugün Türkiye’mizde istediğimiz ekonomik performansın çok gerisinde kaldık. ANSİAD’ın, Antalya’mızın ve Türkiye’mizin ekonomisine, iş dünyasına yaptıkları etkin katkılardan dolayı kutluyorum. Gelecekte hem Antalya hem Türkiye olarak dev ekonomilerle olmamız gereken yere doğru yol almamızı temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 
GERÇEK SİVİL TOPLUM HAREKETİ
ANSİAD Başkan Kan ise ziyaret dolayısıyla teşekkürlerini dile getirerek,  ANSİAD’ın 28 yılda oluşmuş güçlü bir kurumsal kimlik olduğunu vurguladı. ANSİAD’ın sürekli öğrenen, bilgi üreten ve bilgiyi topluma yayan gerçek bir sivil toplum hareketi olduğunu belirten Kan, şöyle konuştu:
“Bizler kalkınmanın, gelişmenin sırrının insana değer vermekten geçtiğini tecrübemizle ve ANSİAD olarak yaptığımız çalışmalarla öğrendik. Bizler, STK üyeleri bu çabalarının uygulanabilmesi, geniş kitlelere ulaşması bakımında politika yapıcılara, yerel uygulayıcılara ve hepsini kapsayan, devleti kentimizde ve bölgemizde temsil eden yöneticileri ile işbirliği yapmaya ihtiyaç duyarız.” 
ANSİAD’ın geçmişten günümüze misyonunun her kurumla iyi ilişkiler ve iş birliği olduğunu dile getiren Başkan Kan, “Bölgedeki iş adamları, diğer iş dünyası örgütleri ve protokolü bir araya getirerek bölge ve ülke sorunları hakkında müzakere yaparak görüşmelerimizi sürdürmekteyiz” dedi.