Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Adalet, hukukun üstünlüğü bütün insanlarımızın ortak değeri, yargı bağımsızlığı herkesin güvencesidir” diyerek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet’ Yürüyüşüne destek verdi.

Başkan Uysal, adalet ve hukukun üstünlüğü kavramlarının insanlığın uzun mücadeleleri içinde toplumun tüm kesimlerinin üzerinde ortaklaştığı değerler bütünü olduğunu söyledi.

İnsanlık tarihinin bu yönüyle, adalet arayışının da tarihi olarak okunabileceğini dile getiren Başkan Uysal, “Sadece Türkiye’de değil dünyanın farklı coğrafyalarında da ortaya çıkan bu arayışlar sonucunda her iki kavram da evrensel kabulleri içeren bir hale gelmiştir” diye konuştu. Adalet ve hukuk arayışı içinde olmazsa olmaz kavramlardan birinin de yargı bağımsızlığı olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “Nasıl adalet, hukukun üstünlüğü bütün insanlarımızın ortak değeriyse bağımsız yargı da bu değerleri güvence altına alan, herkesin tek güvencesidir” dedi. 

Başkan Uysal, bu anlayış içinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne katıldı. Başkan Uysal, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla önce Güvenpark’ta ardından ilk günü Batıkent Hipodromu’nda sonlandırılması beklenen yürüyüşte CHP Genel Başkanı’nın yanında yer aldı.