Uzaktan Eğitimi Yaygınlaştırma ve Alternatif Eğitim Derneği (UZEYAD) ile Antalya Valiliğince herhangi bir sebeple eğitimini tamamlayamamış kadın ve kız çocukları için hazırlanan "Beni Hafife Alma Dijital Eğitim Platformu"nun gezici eğitim aracı Teknobüs’ün tanıtımı yapıldı.


Tanıtımda konuşan Vali Münir Karaloğlu, ‘Beni Hafife Alma’ projesinin 14 Nisan’da ilk tanıtım toplantısının yapıldığını hatırlatarak, “O gün tanıtıma katılan kadınlarımızın ve kızlarımızın gözlerinden bu işin tutacağını anlamıştık. O gün 300 kadınımız sisteme dahil olmuşken bugün geldiğimiz noktada 1300 olduğunu görüyoruz. Bu çok sevindirici ve Antalya’da eğitimi yarım kalmış kadınlarımızın ne kadar istekli olduklarının bir göstergesidir.” dedi.


Eğitim Bir İnsan Hakkı
Birey için de toplum için de insanlık için de eğitimin her işin başı ve olmazsa olmazı olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu; “Aynı zamanda eğitim bir insan hakkı ve engellenmemesi lazım. Toplumumuzda bazen gelenekler dolayısı ile bazen imkânsızlıklar dolayısı ile kadınlarımız ve kızlarımızın bir kısmının eğitimi yarıda kalmakta, ancak bu proje ile Antalya’da eğitimi yarıda kalmış kadınlarımıza ve kızlarımıza ulaşmayı başarıyoruz. Projenin tutmasından ve toplumun buna heyecanla yaklaşmasından da çok mutluyuz. Sizde bu gayret varsa biz sizin önünüzdeki engelleri kaldırmakta görevliyiz.” diye konuştu.


Eğitimi Kadınlarımızın Ayağına Götürüyoruz
Bu teknoloji otobüsü ile eğitimden çok bir farkındalık yaratılacağını belirten Vali Karaloğlu; “Bu araç mahalleri, seraları, kadınlarımızın bulunduğu yerleri gezerek, mahallenin belli noktalarında duracak. Orada interaktif olarak hem eğitim alma şansları olacak, hem de sistemi ve projeyi tanıma fırsatı yakalayacaklar. Bu araçla kadınlarımızın ayağına giderek, onları bilgilendireceğiz. Bu projede sadece tarih, coğrafya ve matematik dersleri gibi dersler değil, kadınlarımızı daha çok ilgilendiren çocuk bakımından, hijyene, evdeki pratik bilgilere kadar eğitim verilecek. Kadınlarımız, günlük yaşantılarını kolaylaştıracak bilgilere ulaşabilecekler.” dedi.


Projeye destek veren herkese teşekkür eden Vali Karaloğlu; “Başta Türkiye’deki büyük sosyal projelerin sahibi Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan hanıma da çok teşekkür ederiz. Eğitilmiş kadın toplumun ışığıdır. Ancak kadının toplumun ışığı olması için öncelikle kendi ferdi eğitimini tamamlaması ve kendi aydınlanmasını tamamlaması gerekli.  Kadınlarımızı kızlarımızı mutlaka eğitip, bilinçli bireyler haline getirmemiz lazım. İnşallah Teknobüsümüzün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.


Projeyle birlikte binlerce kadın ve kız çocuğunun hem eğitime devam edip mezun olmaları hem de teknolojiyle iletişimi kuvvetlendirmeleri amaçlanıyor. Açık ortaokul ve lise müfredatının bulunduğu dijital eğitim platformu “Beni Hafife Alma”, Antalyalı kadın ve kız çocukları için devreye giriyor.