İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, Suriyelilerle ilgili olarak AKP iktidarına çağrıda bulunarak Türk milletinin üstünden bu kamburun kaldırılması konusunda öneride bulundu.

“HERKES ‘GİTSİNLER’ DİYOR”

Suriyelilere maaş, gıda yardımı, kira yardımı, bedelsiz sağlık hizmeti verilirken Türk milletinin gittikçe ağırlaşan hayat şartları altında inim inim inlediğini dile getiren İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, önerisini şöyle dile getirdi:

“Sağlık hizmetleri Suriyelilere bedava, Suriyeliler Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemiyor, Suriyelilere bin 200 TL öğrenci bursu veriliyor, 250 TL kira yardımı yapılıyor. Bayramlarda ülkesine giden Suriyelilere 2 bin TL ikramiye veriliyor. Bunlar işin mali tablosu bir de manevi sıkıntı var. Sahilde analarımız bacılarımız denize giremiyor, kız evlatlarımız kaldırımlarda çekinerek yürüyor. Adli olaylara karışanların başını Suriyeliler çekiyor. Türk milletinin çok büyük bir bölümü, sağduyusuyla, bütün medya kaynaklarından yanıltıcı bilgi aktarılmasına rağmen Suriyeli sığınmacıların oluşturduğu tehdidin büyüklüğünü hissetmişlerdir. Bilgi Üniversitesi tarafından yapılan ‘Kutuplaşan Türkiye’ adlı araştırmada seçmenlerin %84-85'inin Suriyelilerin ülkelerine dönmesini istediğini görüyoruz. Bu oran, İYİ Parti seçmeninde %97, MHP seçmeninde %95, CHP seçmeninde %94 ve AKP seçmeninde %84 civarındadır. Türk milletinin üzerinde uzlaştığı tek şey, Suriyelilerin Türkiye'den gitmesidir. Başka hiçbir konu üzerinde bu kadar büyük bir uzlaşma yoktur.”

“BU MİLLETİN TALEBİDİR”

“İYİ Parti, Suriyeli sığınmacılar vatanlarına dönsün derken, bu aslında Türk milletinin talebidir” diyen Ahmet Aydın, “Ben de iktidara bu konuda referandum yapmasını milli iradenin sesini dinlemesini öneriyorum. Tarihin bu döneminde Suriyeli sığınmacılar konusunun ülkemiz için oluşturduğu büyük tehdidi görmeyen, buna aktif tepki göstermeyenler asla ‘Ben Türk milliyetçisiyim’ dememelidir” şeklinde konuştu.

“ENSAR-MUHACİR BENZETMESİ YANLIŞ”

İktidarın her seferinde Suriyeliler meselesini ensar-muhacir bağlamında ele aldığını ifade eden Ahmet Aydın, “Bu tip sorunlar din kardeşliği bağlamının yanında asayiş, ekonomi, demografik yapı, geldikleri ülkenin durumu ve kültürel uyum gibi birçok başlıkta ele alındıktan sonra neticeye bağlanır. Dağa çıkan PKK'lıların çoğuyla da güya din kardeşiyiz. Birçoğu Müslüman ana-babanın çocukları. Bu kardeş olmaya yetiyor mu?” diye sordu.

“STRATEJİK BOYUTU DA VAR”

Suriyeli meselesinin bir de stratejik boyutunun olduğunu ifade eden İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, “Türkiye'ye gelenlerin bir kısmı bugün PYD'nin devletleşmeye başladığı bölgelerden gelenler. Bölge bilinçli bir şekilde ArapsızlaştırılarakPYD'ye büyük bir egemenlik alanı sunuldu. Biz orada bir PKK devleti istiyor muyuz, istemiyor muyuz. İstemediğimiz belli, o zaman bu bölgelerin böyle savaşmadan boşaltılması, PKK'ya dikensiz bir gül bahçesi sunulması doğru mu?” diye konuştu.

“YENİ ÇATIŞMA ALANI DOĞURMAYA HAYIR”

“Evet Suriyelilerle din kardeşiyiz, onların ezilmesini, yok edilmelerini istemeyiz” diyen Ahmet Aydın, açıklamasına şu şekilde son verdi: “Ancak aynı derecede vatanlarını korumalarını, misafirliği hak etmelerini ve bu ülkede kalıcı olmadıklarını bilmelerini de isteriz. Ekmeği paylaşmaya evet ama Türk ve İslam dünyasının yegane ümidi olan bu coğrafyada yeni çatışma alanları doğurmaya hayır.”