15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin 2. yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinleri Demre'de devam ediyor. Etkinlikler kapsamında 16 Temmuz sabahına kadar tutulacak demokrasi nöbetine binlerce vatandaş katıldı Meydanda kurulan dev ekranda 15 Temmuz için hazırlanan belgeseller gösterildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında demokrasi yürüyüşü ile başlayan programa Demre Kaymakamı Murat Uz, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, İlçe Emniyet Müdürü Kürşat Duman, Belediye Meclis Üyeleri,  Daire amirleri Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Demokrasi Yürüyüşü sonrası kent meydanında devam eden programda saygı duruşu ve istiklal marşı sonrası müftülük personeli Abdullah Sait Güneş hocanın Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam edildi.

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasında, “bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan sevgili Demreliler sizlere çok teşekkür ederim, bu gün bu meydanda buluşmamızı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm vatanseverlere ne kadar dua etsek azdır. Biz bugün bu meydanda rahatça toplanabildiysek bizim için canının veren şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Söylenecek çok söz var ancak sevgili hemşerilerim bizleri hiç yalnız bırakmadınız biz sizlerin hizmetkârlarıyız. Mevla’m bizleri yeniden böyle tekrar toplanmak nasip etsin çok teşekkür ederim” dedi.

Demre Kaymakamı Murat Uz, “Saygıdeğer Demreliler iki yıl önce o gün o kadar kötü bir gündü ki şahsen haberi ilk aldığımda neye uğradığımı şaşırdım. Milletimizin parası ile alınan toplar tüfekler hainler tarafından tekrar milletimize doğrultulmuş. Hemen o saatte ilçe emniyet müdürümüze, ilçemizde hain kalkışma ile birlikte hareket edecek olanlar olursa ateş emrini vererek, Hükümet konağının korunması konusunda kati emri verdim. Hamdolsun gerekli tedbirleri aldık, O dönem İlçe başkanımız Bayram Arıcı bey ve Belediye başkanımız Süleyman Topcu bey ile gerekli istişarelerimizi yaptık, Sayın Cumhurbaşkanımızın Meydanlara davetiyle aziz milletimiz ile bu meydanı tıklım tıklım doldurduk. Hepinizden Allah bin kere razı olsun. O gün bu aziz millet bir kez daha bu ülkenin sahipsiz olmadığını gösterdi. Bu vesile ile Gazilerimizi ve aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”  Dedi.