Antalya'da son zamanlarda meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili olarak yapılan operasyon sonucunda Gürcistan uyruklu şahıslardan oluşun 14 kişilik hırsızlık çetesi çökertildi.
 
Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklama; "Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerinin hırsızlık olaylarının faillerinin yakalanmasına yönelik yaptıkları çalışmalarda R.U.,P.G., G.G., O.T., ve N. G. isimli Gürcistan uyruklu şahıslar tespit edildi. Şüpheli şahısların belirli bir adresleri ve işlerinin olmaması, lara bölgesinde birden fazla ikamet kiralamaları, değişik tarihlerde farklı kimlik bilgileri ile Gürcistan’dan ülkemize giriş yapmaları nedeniyle şahısların yakalanmasına yönelik detaylı araştırmalar yapılmış ve şüpheli şahısların Z.C., I.B., ve M.P. isimli şahıslarla irtibatlı oldukları belirlenmiştir.
 
Şüpheli Şahısların
 
1- 17.04.2017 günü  Altınkum mahallesinde Y.W. isimli şahsa ait park halinde bulunan bir araçtan hırsızlık olayını,
2- 03.06.2017 günü Fener mahallesinde M.Ç’ye ait ikamette meydana gelen hırsızlık olayını,
3- 31.05.2017 ve 03.06.2017 günlerinde Şirinyalı mahallesinde G.G ‘ye ait ikamette meydana gelen hırsızlık olayını,
4- 07.06.2017 günü Güzeloba mahallesinde M.L.C.’ye ait ikamette meydana gelen hırsızlık olayını,
5- 30.05.2017 günü Çağlayan mahallesinde S.Ç’ye ait ikamette meydana gelen hırsızlık olayını,
6- 09.06.2017 günü Fener mahallesinde H.A’ya ait ikamette meydana gelen hırsızlık olayını,
7- 30.05.2017 günü Güzeloba mahallesinde M.Ö’ye ait ikamette meydana gelen hırsızlık olayların gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir.
 
14.06.2017 günü şüpheli şahıslara ait olduğu tespit edilen 4 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda R.U, O.T, N.G, Z.C, I.B, M.P, D.K, G-A.B, I.T, A.M, G.I, A.A, B.M ve R.U. isimli şahıslar yakalanmıştır.
 
İkametlerde yapılan aramalarda iki adet mum şamdanı, 1 adet tepsi, 1 adet gondol, 2 adet şekerlik 1 adet gümüş tabak, tablet bilgisayar, cep telefonları, saatler ve ziynet eşyaları ele geçirilmiş ve müştekisi tespit edilen malzemeler sahiplerine iade edilmiştir.
 
Yakalanan şüpheliler R.U, O.T, N.G, Z.C, I.B ve M.P. gerçekliştirdikleri hırsızlık suçlarından gözaltına alınmıştır.
 
Ayrıca aramalarda ele geçirilen 5 gr esrar maddesi ve uyuşturucu madde kullanmaya yarayan 3 adet aparat ile ilgili olarak Z.C, B,M, R.U, M.P, I.B, A.A, G.I, A.M, R.U ve O.T’ye uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmaktan işlem yapılmıştır."