Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olan Turizmci İş Adamı Hüseyin Aykurt;

 "Biz yönetime gelince sadece başkanın ismi değişmeyecek, tarımdan turizme, ticaretten şehirciliğe kadar her sektörde, yenilikler yaşatacağız."

Dünyada ve ülkemizde birçok projeye imza atan Hüseyin Aykurt,

Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Mahallesi Yenice Köyü Mevkiinde, çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

İlkokul eğitimini Yeniceköy'de tamamladıktan sonra ortaokul ve lise eğitimini İzmir'de özel bir okulda tamamladı.

Üniversite Eğitimi İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi bölümünde tamamladıktan sonra İstanbul'da ortak bir özel firma kurarak mühendislik hizmetleri vermeye başladı.

Beş yıl birlikte çalıştıktan sonra sadece kendi bölgesinde değil yurtdışında da önemli projelere imza atmak ve bu hayallerini gerçekleştirmek amacıyla kendi şirketi olan Best Proje Danışmanlık İnşaat firmasını kurdu.

Gerek yurtdışında gerek yurt içinde çok özel projelere imza attı.

Özellikle yurtdışı projelerinde yüksek teknoloji gerektiren projelerde görev aldı.

Bunlardan en önemliden bir tanesi Kuveyt'te El Sabah Hospital hastane projesinin inşaat bölümünde çalıştı.

Buradaki deneyimlerinin ışığında başka ülkelerde de farklı projelerde görev almaya devam etti.

Bütün bu birikimlerden sonra, memleketine nasıl faydam ve hizmetim olabilir düşüncesi ile yeni yatırımlar için yeni kararlar verdi.

Türkiye’nin kalkınmasını ve memleketinde istihdam sağlayacak hangi hamlelerin yapılması gerektiği düşüncesini ön planda tutan Turizmci İş Adamı Hüseyin Aykurt; “ Bizim bölgemiz Tarım ve turizm bölgesi dolayısıyla turizmde bir faydam olabilir mi diye karar aldım ve Adrasan'da özel bir yerde yatırım yapmaya karar verdim. 2001 yılından bu yana gerek yurtdışı gerekse Türkiye'den çok özel misafirlerimizi bölgemizde ağlıyoruz” dedi.

"ÜLKE İÇİNDE VE ULUSLARASINDA EDİNDİĞİM TECRÜBELERİMİ BÖLGEMİZE AKTARMAK İSTİYORUM."

Al Sabah Hospital (Hastane) – Kuwait (Kuveyt), Rostov  Park  Otel - Rostov-Rusya gibi uluslar arası projelere, Arif Pasha  (Arif Paşa Yalısı) Beylerbeyi – İstanbul gibi ülke içindeki çok önemli projelere imza atan ve hayata geçiren Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Hüseyin Aykurt; “Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası, 1998’de 600 imza ile üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak ve dayanışmayı korumak amacıyla kuruldu.

"DEĞİŞİM KÖŞE TAŞIDIR"

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası değişime açık olmayı, yol haritasının köşe taşlarından biri olarak görüyor. 5 Kasım’da seçim yapılacak ve yeni bir yönetim belirlenecek.

"KUTSO’YA VİZYON KAZANDIRACAĞIZ.

ÇALIŞMALARIMIZ SADECE ÜYELERİMİZE DEĞİL, TÜM BÖLGE HALKINA FAYDA SAĞLAYACAK."

Biz de; geçmişin tecrübelerinin üzerine azim ve kararlılıkla yenilerini eklemek, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’na yeni bir vizyon kazandırmak, odamızın ortaya koyduğu çalışmalarla yalnızca üyelerimize değil, tüm bölge esnafı ve sanayicisine hizmet etmek üzere yola çıktık.

"GEÇMİŞ YÖNETİMLERİ SİLMEK YERİNE TECRÜBELERİNDEN FAYDALANACAĞIZ."

Geçmişte görev alan tüm idarecilerimiz ve üyelerimizin kıymetli tecrübelerinden yararlanarak, odamıza ve bölgemize el ele vererek katkı sunacağız.

"BÖLGEMİZ TARIM VE TURİZM AÇISINDAN DÜNYAYA HİTAP EDİYOR."

Kumluca, Finike, Demre ve Kaş, turizme yaptığı katkılarla ülke ekonomisi için önemli bir yerde duruyor. Keza, tarımda sadece Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda üretilen ürünler yurt dışına gönderilerek ülkemizin ekonomisine önemli ölçüde katkı sunuluyor.

"EDİNDİĞİM TECRÜBELERİ BÖLGEYE AKTARMAK İSTİYORUM."

Değerli üyelerimiz, Kumluca’da doğup büyüyen ve dolayısıyla bölgenin tüm dinamiklerine hâkim bir kardeşiniz olarak, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına bugüne kadar turizmde, tarımda ve şehircilikte edindiğim tecrübeleri aktarma adına aday oldum.

"ÜRETİM, İSTİHDAM VE İHRACAT TEMEL İLKELERİMİZ OLACAK ."

Çünkü biz; üretimi, istihdamı ve ihracatı artıracak güçlü ekibimizle birlikte kalkınma için geliyoruz.

Çünkü biz; ürettiklerimizi ve alın terimizi dünyaya ulaştırmaya geliyoruz.

Çünkü biz; ürettiklerimizi dost kardeş ve gönül coğrafyamız ile paylaşarak birlikte büyümeye geliyoruz.

Çünkü biz; tarımda, ticarette ve turizmde iş birliği yapacağımız kara sevdamız Afrika için geliyoruz.

"AVRUPA'DAKİ POTANSİYELİMİZİN FARKINDAYIZ."

Çünkü biz; Avrupa’daki potansiyelimizin farkında olarak, nerede bir Türk varsa orda olmaya geliyoruz.

Çünkü biz; çiftçimizi, esnafımızı ve iş insanlarımızı tarımda, turizmde ve şehirleşmede bölgemiz için katma değeri yüksek projelerle buluşturmaya geliyoruz"