CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ait Bodrum - Torba’da bulunan Voyage Oteli’nin önünde yer alan sahil yolunun halkın kullanımına kapatıldığını iddia etti. Bakan Ersoy’a sert tepki gösteren Alban, “Bu durum, AKP’nin yağma ve talan düzenine turizmden örnek bir olaydır. Devleti şirket olarak gören zihniyet denizi bile parsellemiş durumdadır. Bu duruma asla geçit vermeyeceğiz. Halka ait kamu mallarını ve arazileri yağmalatmayacağız” dedi.

 “Sahil yolu bırakması gereken Sayın Bakan kendisine ait olan otelin önündeki imar yollarını kendi parsellerine katıp, kendi kullanımına almış” diyen Alban, sahil yolunun halkın kullanımına yasal olmayan yollarla kapatıldığı konusunda Bakan Ersoy’u defalarca Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmalarla uyardığını vurguladı.

Bakan Ersoy’un haksız ve hukuksuz bir şekilde halkın malı olan alanları işgal ettiğini kaydeden CHP’li Alban, “Sınır tanımaz ve sorumsuz bir biçimde halka ait plajların, yolların halka kapatılması,  AKP’nin yağma ve talan düzenine turizmde kara bir örnek teşkil ediyor. Devleti şirket olarak gören zihniyet denizi bile parsellemiş durumdadır. Bu duruma asla geçit vermeyeceğiz” diye konuştu.