Çocuklar karar aldı: “Anne ve babaların tek işi çocuklarla ilgilenmek olsun’

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Çocuk Meclisi’ni video konferans yöntemiyle topladı. Başkan Uysal, görevini 5 yaşındaki belediyenin Dutlubahçe Kreşi öğrencisi Elif Buzkıran’a devretti. Meclis üyeleri, bayram dolayısıyla Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslenen evlerinden toplantıya bağlandı.

Görevi devralan Elif Buzkıran, meclis üyelerini “23 Nisan özel meclisine hoş geldiniz” diyerek selamlarken “Çok heyecanlıyız. Bugün, Ata’mızın meclisimizi ilan etmesinin 100’üncü yılı. Cumhuriyetimizi ilan eden, Meclisimizi kuran, 23 Nisan’ı dünya çocuklarına bayram olarak armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  Elif’in açılış konuşmasının ardından meclis üyeleri tek tek söz aldı.

ŞEKER VE ÇİKOLATA HAKKINDA OLUMSUZ KONUŞULMASIN

Muratpaşa Belediyesi’nin Konuksever Kreşi öğrencisi 5 yaşındaki Zeki Buğra Filiz, dünyadaki savaşların durmasını isterken cadde ve çocukların çocuklara bırakılmasını önerdi. Yine aynı kreşten 5 yaşındaki Çağan Toprak ise anne ve babalara süresiz izin verilmesini önerdi “Tek işleri evde çocuklarıyla ilgilenmek olmalı” dedi. Dutlubahçe Kreşinden Ela Erşin de anne ve babaların çikolata ve şeker hakkında olumsuz konuşmalarının yasaklanmasını isterken çeşmelerden çikolata akmasını talep etti.

HER ÇOCUĞA OYUNCAK

Merkez şube kreş öğrencilerin 5 yaşındaki Mira Güngör de 23 Nisan’da Muratpaşa Belediyesi’nin tüm çocuklara oyuncak göndermesi gerektiğini belirterek, “Bence dünyadaki hiçbir çocuk oyuncak konusunda sıkıntı çekmemeli” dedi. Elif da Gökkaya ise kuralları artık çocukların koymasını önerirken Pınar Dugan da parklara sokak hayvanları için kocaman mama havuzu yapılmasını önerdi.

Küçük meclis üyelerinin önerilerini sıralamasının ardından yapılan oylamada tüm öneriler kabul edildi.