Muratpaşa Belediyesi ilçe genelinde fastfood restoranlarda gıda güvenliği denetimlerine devam ediyor. Denetimlerde kızartma yağlarında özel cihazlarla polar madde ve yağ sıcaklığı ölçümleri yapılıyor. 

Muratpaşa Belediyesi Gıda Sıhhi Denetim Birimi, fastfood tipi yiyeceklerini satıldığı işletmelerde gıda güvenliği ve hijyen denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denetimlerde fastfood restoranlarda kullanılan yağlar kontrolden geçirilerek özel hijyen gereklilikleri denetlenirken kullanılan kızartmalık yağların sıcaklık aralıkları ve kalite standardı olan toplam polar madde miktarı ölçülerek halk sağlığı açısından uygun tüketimin sağlanması amaçlanıyor.

Yapılan denetimlerde polar madde tayin cihazı ile toplam polar madde miktarı ve kızartma yağ sıcaklığı ölçülürken ayrıca Gıda Sıhhi Denetim Birimi, işyerlerinin bitkisel atık yağ sözleşmesi ve ulusal atık tayıma formlarını kontrol ediyor.

Yetkililer, kızartma yağlarının insan sağlığını olumsuz etkilememesi için kullanım süreleri ve toplam polar madde içeriklerinin çok dikkatli bir şekilde izlenmesi gerektiğini belirtti. Kızartmalık yağların zamanında gıda zincirinden çekilmesi hem insan sağlığının hem çevrenin hem de biodizel yapmaya uygun hammadde kaynağının korunması açısından ayrıca önem taşıdığına dikkat çeken yetkililer, bunun için Muratpaşa belediyesi evlerden toplanan atık yağ miktarını arttırmak için 5 litre yağ karşılığında küçük hediyelerle atık yağlarının ekonomiye kazandırılmasını teşvik ediyor.