Türkiye'nin ilk kadın filo komutanı ve dünyada 8 süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan ilk gösteri ekibi olan Türk Yıldızları'nın ilk kadın pilotu Hava Pilot Yarbay Esra Özatay (45), Antalya Hava Meydan Komutanı oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ilk kadın filo komutanı Hava Pilot Yarbay Esra Özatay, 1992 yılında başladığı Hava Harp Okulu'ndan 1996'da mezun oldu ve Çiğli'de pilotaj eğitimini başarıyla bitirdi. Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na atanan ve burada öğretmen pilot olan Esra Özatay, 2013 yılında Türk Yıldızları akrobasi ekibinin görev yaptığı 134'üncü Filo'ya komutan olarak, Türkiye’de ilk kadın jet filo komutanı unvanına sahip oldu.

Gösteri uçuşlarında görev alan Yarbay Özatay, dünyada 8 süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan ilk gösteri ekibi olan Türk Yıldızları'nda görev yapan ilk ve tek kadın pilot oldu.

Hava Pilot Yarbay Esra Özatay, Antalya Hava Meydan Komutanlığı görevine atandı. Yarbay Özatay, görevine başlamasıyla Antalya Valisi Ersin Yazıcı'yı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan'ı ve Büyükşehir Blediye Başkanı Muhittin Böcek'i makamında ziyaret etti.

Başkan Böcek: "Antalya Hava Meydan Komutanı olarak atanan, Türkiye'nin ilk kadın filo komutanı Pilot Yarbay Esra Özatay ve Hava Piyade Yarbay Barış Garip'e ziyaretleri için teşekkür ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum."