Vali Münir Karaloğlu, Kaleiçi'nde yer alan Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret etti. AGC Başkanı Mevlüt Yeni ve yönetim kurulu üyeleri ile cemiyette yer alan Basın Müzesi'ni gezen Vali Karaloğlu, cemiyete ilk kez geldiğini, ancak cemiyeti iş ortağı olarak gördüklerini söyledi. 2017'nin 2016'ya göre daha huzurlu yıl olması temennisinde bulunan  Vali Karaloğlu, yeni yılın yeni ümitlerin oluştuğu bir yıl olmasını istedi.

Antalya'da ana taşıyıcı sektörün turizm olduğunu hatırlatan Vali Karaloğlu, şöyle konuştu: "Antalya ülke turizminin yüzde 60'ını taşıyan şehir. İspanya'dan daha fazla yatak kapasitesine sahip. Geçen yıl turizmdeki en büyük sorun Rusya ile yaşanan uçak kriziydi. Bu sorunun sebebi Antalya değildi, ama uçak adeta Antalya'ya düştü. Sonuçları bakımından en fazla etkilenen il Antalya oldu. Ağustos ayı itibariyle Rusya ile ilişkilerin düzelmesiyle turizm tekrar hareketlendi. 2017'deki hedeflerimizden biri kaybettiğimiz Rus pazarını tekrar kazanmak. Batı Avrupa pazarı ile de sorun oldu. Bu sorunların temelinde farklı siyasi gerekçeler var. Ellerimiz bağlı duracak değiliz. Birçok kurum hiç hak etmediğimiz algıyı düzeltmek için gayret gösteriyor."


Uluslararası fuarlarda Antalya'yı farklı konumlandıracaklarını belirten Vali Karaloğlu, Antalya'yı şemsiye marka olarak kullanmayı hedeflediklerini söyledi. Küçük tanıtımlardan ziyade büyük Antalya şemsiyesiyle fuarlara katılacaklarını vurgulayan Karaloğlu, şöyle devam etti: 


"Önümüzdeki günlerde sektörle büyük bir toplantı yapacağız. Antalya'dan fuarlara katılanların envanterini toparlıyoruz. Uluslararası tanıtım stratejisini bu yeni anlayış üzerinden yapacağız. Biz muhataplarımıza Antalya ve Türkiye'nin değişmediğini anlatacağız. 'Aynı huzur içinde tatil yapabilirsiniz' diyeceğiz. Antalya Türkiye'nin vitrin şehridir. Her şeyde birinci olması beni mutlu eder."


Konuşmaların ardından Mevlüt Yeni, Vali Karaloğlu'na plaket ve AGC flaması takdim etti.