Kaş'a bağlı Gömbe Mahallesi'ndeki PTT Şubesi'nde posta dağıtım personeli olarak görev yapan Uğur Tayman, 15 Mayıs'ta Elmalı'da yaşayan ailesini arayıp, iftara geleceğini söyledikten sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Tayman'dan haber alamayan yakınları, kayıp başvurusunda bulundu. Polis ve jandarma ekipleri, Tayman için arama çalışmaları başlattı. Aynı gün ilçe merkezinde görülen, bir gün sonra ise bir taksicinin Pirhasanlar Mahallesi'ndeki Eşek Göleti civarına bıraktığını belirttiği Uğur Tayman için gölette  dalgıçlar tarafından arama yapıldı. Ancak Tayman'a ait herhangi bir ize rastlanmadı.

Uğur Tayman'ın, kendisini gölete bırakan taksiciye, "Arkadaşlarım gelip, alacak" dediği öğrenildi. Polis taksicinin ifadesine başvururken, Uğur Tayman'ın kaybolduğu bölgede de aramalar yapıldı.
Eşek Göleti'nin yakınındaki yonca tarlasını sulamak bölgeye giden çiftçi, bir erkek cesediyle karşılaşınca, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Jandarma ekipleri, olay yeri incelemelerinde cebinden Uğur Tayman'a ait kimlik çıktı. Ardından olay yerine çağrılan ağabeyi İsmail Tayman ve babası Münir Tayman, cesedi teşhis etti. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Uğur Tayman'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Uğur Tayman'ın kesin ölüm nedeni otopsi sonrası belli olacak.