Edinilen bilgiye göre olay, saat 11.00 sıralarında Kepez ilçesi Varsak Karşıyaka Mahallesi 1518 Sokak'taki bir sitenin 4'üncü katında meydana geldi.  Kamyon şoförlüğü yaptığı öğrenilen evli ve 5 çocuk babası Mustafa Atçı (46), çevreye olan bir miktar borcu nedeniyle bunalıma girdiği sabah saatlerinde ağabeyini telefonla arayarak, "Çok borcum var, bu şekilde geçinemiyorum, intihar edeceğim" dediği iddia edildi. 

Mustafa Atçı, 11 yaşındaki oğlu diğer odada uyuduğu esnada pompalı tüfekle göğsüne ateş ederek intihar etti. Ağabey kardeşinin bu sözleri üzerine durumu Atçı'nın eşine bildirdi. Bir yemek fabrikasında çalışan Necla Atçı, telefonla komşularını arayıp evi kontrol etmelerini istedi. 

Komşular evi kontrol etmek amacıyla uzun süre kapıyı çakdı bir süre sonra kapıyı açan çiftin çocukları Ö.A, komşularıyla birlikte evi kontrol ettiklerinde babasını kanlar içinde gördü. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verilmesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri Mustafa Atçı'nın yaşamını yitirdiğini belirledi. 

Savcılık ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Atçı'nın cansız bedeni Antalya Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.