Antalya'da, bindiği halk otobüsünün ön kapısında beklediği için uyarılan, İsviçre kimliği de bulunan çifte vatandaş Seda Yavaş (39), şoför ve yolcularla tartıştı. Yolculara ve şoföre bağıran Yavaş'ın, "Yine Türkiye'ye geldiğimi hissettirdiniz. Türkleşmeyin, barbarsınız" dediği iddia edildi. Şikâyet üzerine Yavaş, ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 13.30 sıralarında, Muratpaşa ilçesine bağlı Konyaaltı Caddesi'nde meydana geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak şehir içi ulaşımda hizmet veren Cihan Ural yönetimindeki KC 06 tabelalı halk otobüsü, Sarısu Mahallesi'nden hareket ettikten sonra Altınyaka durağında yolcuları aldı. Otobüse binen Türkiye ve İsviçre çifte vatandaşlık kimliği taşıyan Seda Yavaş, otobüsün ön kapısının yanında ayakta seyahat etmek istedi. Ön kapıyı yolcu almak için sürekli açtığını, bu nedenle de seyahatin tehlikeli olacağını belirten şoför Ural, uyardığı kadından arkaya ilerlemesini istedi. Seda Yavaş, iddiaya göre, "Yine bana Türkiye'de olduğumu hissettirdiniz. Türkleşmeyin" dedi. Yavaş'ın söylediklerini duyan otobüsteki bazı yolcular ise duruma tepki gösterip, Yavaş'ı uyardı.

Kendisini uyaran yolcular ile tartışmaya devam eden Seda Yavaş, iddiaya göre, Mustafa Kemal Atatürk'e de hakaret etti. Bunun üzerine taraflar arasında kısa süreli arbede olunca Yavaş, '112 Acil Çağrı Hattı'nı arayarak, yolculardan şikâyetçi oldu. Konyaaltı Caddesi'ndeki Barbaros durağına gelen şoför, polis ekiplerince durdurulurken, otobüsteki yolcular tahliye edildi. Seda Yavaş, ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.