AKSARAY (İGFA) - Aksaray’da bir otomobilin çarpıp kaçtığı ağır yaralı atı sokak köpeklerinin saldırısından kurtaran çiftçi durumu Aksaray Valiliği'ne bildirerek yaralı hayvanın hayatını kurtardı.

Edinilen bilgilere göre olay, Aksaray Konya karayolunun 5. kilometresinde Yapılcan Köyü girişinde meydana geldi. İncesu Köyü’nde yaşayan çiftçi Halis Katman, aracı ile Konya istikametine seyir halindeyken sokak köpeklerinin yerde hareketsiz yatan ata saldırdığını fark etti. Aracını durdurarak yaralı ata saldıran köpekleri kovalayan çiftçi Katman, yaşadığını gördüğü ata su içirdi. Durumu 112 acil servise bildirerek yardım isteyen Katman, beklediği yardım uzayınca Aksaray Valiliği ile irtibata geçti. Katman bu sırada yaralı ata saldırmak için tekrar gelen köpekleri kovalayarak atın başında bekledi. 

Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralı at tedavi edilmek üzere özel vinçle taşıma aracına yüklenerek, Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne götürüldü.  Atın muayenesinde otomobilin çarptığı sahipsiz atın, kalça kemiğinde kırık olduğu, vücudunda da köpek saldırısı sonucu yaralanmalar olduğunu belirledi. 

Kaza ile ilgili inceleme başlatılırken ata çarpıp kaçan aracın belirlenmesi için de tahkikat başlatıldı. Atın tedavisinin Aksaray Belediyesi hayvan barınağında  devam ettiği öğrenildi.