İzmir’in Bayraklı ilçesinde, 22 Ekim 2025 Çarşamba günü öğle saatlerinde meydana gelen patlama paniğe yol açtı. Doğançay Mahallesi’nde bulunan tek katlı bir evde yaşanan patlama sonucu yapı kısmen yıkıldı.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlama sırasında evde bulunan bir kişinin yaralandığı, ambulansla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
Olayın ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. İtfaiye ekipleri çevrede gaz kaçağı ihtimaline karşı ölçüm yaptı. Olay yeri inceleme ekipleri patlamanın nedenini araştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
İlk belirlemelere göre, patlamanın gaz sıkışması veya tüp kaynaklı olabileceği değerlendiriliyor.
Ancak, kesin nedenin teknik inceleme sonrası netleşeceği belirtildi.
Mahalle sakinleri, patlama anında büyük bir gürültü duyduklarını ve evin bir kısmının çöktüğünü ifade etti. Çevredeki binalarda da cam kırıkları oluştuğu bildirildi.
Yetkililer, vatandaşları güvenlik şeridine yaklaşmamaları konusunda uyardı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.