Web Sitesi Sahibi Olmak İsteyenler için: Hazır Web Sitesi

Hazır Web Sitesi

Tüm ticari işletmeler ve girişimciler için günümüzde zorunlu bir ihtiyaç haline gelen web siteleri, işletmelerin günün her saati hedef kitlelerine ulaşmasını sağlar. Hızlı ve kolay bir şekilde kurulumu yapılan, ardından panel üzerinden istenen içeriklerin eklendiği hazır web sitesi hemen yayına hazır hale gelir. Altyapıda bulunan hazır temaları kullanabilir, markanızı yansıtan logo ve renkleri seçebilir, özel efektler ekleyebilir ve sitenin genel görünümünü düzenleyebilirsiniz. Böylece hedef kitlenize uygun olan ve kolay kullanılabilen web sitenizle satışlarınızı artırabilirsiniz.

Hazır Site Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hazır web sitelerinin seçiminde pek çok noktaya dikkat edilmesi gerekir:

SSL Sertifikasının Bulunması

Bir web sitesini ziyaret edenlerin güvenliğinin sağlanması çok önemlidir. Bunun için tüm web sitesi sayfalarında SSL sertifikası bulunmalıdır. Açılımı Secure Sockets Layer olan SSL, şifreli bir bağlantı sayesinde web sitesinin kimliğini doğrulayan bir güvenlik protokolüdür. Özellikle yoğun ziyaretçi alan şirketlerin ve işletmelerin çevrim içi yapılan tüm işlemleri güvence altına alması ve müşterilerin verilerini koruması açısından önemlidir. Böylece sistemler arasında aktarılan müşteri bilgilerinin okunmasının, değiştirilmesinin ve saklanmasının önüne geçilir.

Hazır web sitelerinde de bulunması gereken SSL sertifikasının olup olmadığına, adres çubuğunda bulunan URL’ye bakarak anlayabilirsiniz. Burada bulunan asma kilit işareti, web sitesinin SSL protokolü ile korunduğunu gösterir. Ancak adres çubuğunda “Güvenli Değil” ifadesi görünüyorsa, SSL sertifikası yok demektir. Hazır web sitesi paketlerini incelerken SSL sertifikasının olup olmadığına dikkat edebilirsiniz.

Mobil Uyum

Mobil uyum, web sitelerinin açıldığı cihazın ekranına uyum sağlaması anlamına gelir. Günümüzde giderek daha fazla kullanılan akıllı telefon gibi mobil cihazlar nedeniyle web sitelerinin mobil uyumlu olması gerekir. Bir masaüstü bilgisayarda açılan sayfa, telefon ve tablet gibi daha küçük ekranlı cihazlarda açıldığında ekrana tam olarak oturmayabilir. İçeriklerin ve görsellerin net görünmesi için bunların ekran ölçülerine göre şekillenmesi gerekir.

Web sitelerinin günümüzde çok kullanılan mobil cihazlarla uyumlu olması, sayfalar arasında dolaşmayı kolaylaştırırken müşteri memnuniyetini de artırır. Ziyaretçiler, ekranı büyütmek ya da görselleri yakınlaştırmak gibi işlemlerle uğraşmadan sayfalarda gezebilir. 

Mobil uyumun önemi SEO’da da kendini gösterir. Google’ın sıralamalarda en çok dikkat ettiği kriterlerden biri mobil uyumdur. Örneğin, mobil uyum sayesinde müşteriler bir e-ticaret sitesinde daha çok vakit geçirebilir. Google, kendi bağlantısı üzerinden siteye giriş yapan ve fazla vakit geçiren müşteriler sayesinde web sitesini sıralamada öne çıkarabilir.

Hazır Web Sitesi

Sunucu Lokasyonu

İşletmelerin web siteleri için kullandıkları sunucunun ve hedef kitlelerinin lokasyonunun aynı olması, sayfaların ve tüm içeriklerin hızlı yüklenmesini sağlar. Örneğin, Türkiye sınırları içinde web sitesine giriş yapılacaksa, sunucunun da aynı lokasyonda bulunması gerekir. Bu nedenle hazır site paketlerini incelerken sunucu lokasyonunu da göz önünde bulundurabilirsiniz.

Depolama ve Trafik Alanı

Hazır web sitesi paketlerinde belirli sınırlar dahilinde ya da sınırsız veri depolama alanı sunulur. Depolama alanının seçiminde, web sitenize ilerleyen zamanlarda yüklemeyi düşündüğünüz içerikleri düşünebilirsiniz. Özellikle görsellerin boyutlarını küçültmek de içeriklerin kolay yüklenmesini sağlar. Sınırsız veri alanı sunan hazır web siteleri, bu konuda endişe duymadan istediğiniz kadar içerik paylaşmanıza yardımcı olur.

Web sitelerini ziyaret eden kişiler, belirlenen kotalar dahilinde yüklediğiniz tüm içerikleri indirebilir. Ancak e-ticaret siteleri gibi yoğun ziyaretçiye sahip olan web siteleri için sınırsız trafik alanı sağlayan hazır paketleri tercih edebilirsiniz.

Sayfa ve İçerik Ekleme

Web sitesine yüklenen her sayfa, içerik ya da görsel, sitenin organik aramalarda üst sıralarda çıkmasına yardımcı olur. Google, web sitenize eklediğiniz tüm içerikleri tarayarak sıralamanızı belirler. Bu noktada içeriklerin özgün ve açıklayıcı olması da büyük önem taşır. Görseller ile birlikte blog içerikler paylaşılması ve anahtar kelimelerden yararlanılması da faydalı olur. Hazır web siteleri sayesinde istediğiniz sayfayı hızlı bir şekilde hazırlayıp paylaşabilir ve web sitenizi sürekli güncel tutabilirsiniz.

Teknik Destek

Özellikle başlangıç seviyesinde, ilk kez bir web sitesi kuracaklar için yönetim panelinin kolay kontrol edilmesi önemli bir noktadır. Buna rağmen bazı sorunlarla karşılaşılması mümkündür. Hazır web siteleri için teknik destek verilmesi, bu noktada önem kazanır. Eğitim alan uzmanlar tarafından genellikle 7/24 verilen destek hizmeti, kullanıcıların sorularının yanıtlanmasını ve sorunların hızla çözüme kavuşturulmasını sağlar.

Hazır Web Sitesi

Hazır Web Sitesi Paketlerinin Özellikleri Nelerdir?

Çoğu hazır web sitesi paketinin ortak özellikleri aşağıdaki gibidir:

Ücretsiz Alan Adı ve Hosting

Hazır web sitesi paketlerinin çoğunda bulunan özelliklerden biri ücretsiz alan adı ve hosting hizmetidir. Alan adı, ziyaretçilerin web sitesine girebilmek için tarayıcıya yazdıkları internet adresidir. Bu adın, özellikle ticari ve kurumsal işletmelerde marka adı ile uyumlu olmasına dikkat edilir. Standart kullanımda ücretli olan alan adını ücretsiz almak isteyenler, hazır site paketlerinden yararlanabilir.

Tasarım Seçenekleri ve Hazır Temalar

Ziyaretçilerin bir web sitesinde çok daha fazla vakit geçirmesi, tasarım ile doğrudan ilişkilidir. Basit bir arayüze ek olarak net ve temiz sayfalar, kişilerin aradıklarını rahat bulmalarına yardımcı olurken estetik bir görünüm de yaratır.

E-ticaret sitelerinde çevrim içi randevu almayı ya da alışveriş yapmayı, blog sitelerinde ise içerikleri bulmayı ve okumayı kolaylaştıran temalar, dijital bir ana ekran hazırlarken de kullanıcıların işine yarar. Ürünlerin her açıdan vurgulanması, tüm ögelerin düzenli görünmesi ve dinamik bir görünüm yaratması için hazır web sitesi paketleri ile birlikte yüzlerce farklı tema sunulur. Sayfa düzenini istediğiniz ögeyi odağa alarak yapabilir, işletmenizi ve ürünlerinizi hızla online ortama taşıyabilirsiniz.

Modüller

Hazır site modülleri, kullanıcıların sektörlerine ve projelerine uygun olarak web sitelerini diledikleri gibi geliştirmelerini sağlar. Ürün ve hizmet modülü, fotoğraf modülü, sipariş formu modülü, iletişim modülü gibi farklı modüller sayesinde ziyaretçilerin aradıklarını kolaylıkla bulmaları sağlanabilir.

Bu modüller sayesinde özellikle kurumsal şirketler ürün, hizmet ve şubelerini tanıtabilir, fiyat listesi yayınlayabilir ya da müşterilerin kolaylıkla online sipariş vermesini sağlayabilir. Fotoğraf ve video galerileri ise hem mekanların hem de ürünlerin ayrıntılı görsellerinin paylaşılmasına yardımcı olur. Kampanyalar, etkinlikler, ödeme yöntemleri, sıkça sorulan sorular gibi her sayfa için ayrı bir modül kullanılabilir.

Hazır Web Sitesi

En İyi Hazır Site Paketi Sunan Firma Hangisidir?

Natro, markanız üzerinde %100 kontrol sahibi olmanıza ve web sitenizin her detayını istek ve ihtiyaçlarınıza uygun şekilde ayarlamanıza yardımcı olur. Tüm şablonların marka odaklı olması için renk paletinden logoya ve özel yazı tiplerine kadar her detayı kontrol edebilirsiniz.

Web sitenizin mobil cihazlar, tabletler ya da masaüstü bilgisayarlar gibi farklı cihazlarda nasıl göründüğünü en ince ayrıntısına kadar görebilirsiniz. Sayfa tasarımlarını ve içerikleri kontrol ederek masaüstünde görünmesini istediğiniz, ancak mobilde görünmesini istemediğiniz görseller için ayarlama yapabilirsiniz.

Çevrim içi mağaza oluşturmak istiyorsanız, fiziksel ya da dijital ürünlerin tamamını doğrudan web siteniz üzerinden satabilirsiniz. Hedef kitlenize en iyi alışveriş deneyimini sunmak için tüm öğeler seçtiğiniz yazı tiplerine ve renklere uyacak şekilde önceden ayarlanır. İsterseniz, başlangıçta belirlediğiniz temel şablona ek olarak farklı tasarımları da kullanabilirsiniz.

Hazır web sitesi ile hayalinizdeki siteyi kurmak için Natro’nun web sitesi paketlerini inceleyebilirsiniz.