AK Parti Demre ilçe kongresi, Demre Belediyesi Kapalı Halk Pazarı'nda yapıldı. Kongreye Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Tuba Vural Çokal, İbrahim Aydın, Atay Uslu, Kemal Çelik, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, eski milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Demre Belediye Başkanı İYİ Parti'li Okan Kocakaya, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, eski Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, eski Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Geyik Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram Doğan, AK Parti Demre İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı, SP Demre İlçe Başkanı Nuri Tural, belediye meclisi üyeleri, delegeler ve partililer katıldı.

Kongrede divan başkanlığına eski Uşak Milletvekili Alim Tunç seçildi. Kongre saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından AK Parti Demre İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı bir selamlama konuşması yaptı. Bir ara delegelerin ön tarafta toplu olarak bulunmasına Divan Başkanı Alim Tunç, kongreyi durdurarak yerlerine oturmalarını istedi, yoksa pandemi kuralları nedeniyle kongreye devam etmeyeceğini söyledi. Delegelerin oturmasının ardından kongreye devam edildi. Milletvekilleri ve AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş birer konuşma yaptı.

İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, "AK Parti kongreleri bizim bayramımızdır. Bugün de Demre'de bayramımız var. Biz yaptığımız hizmetlerle milletin gönlünde taht kuran bir partiyiz. 2002 yılında iktidara geldiğimizde Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan milletvekili değildi. Her dönemde önümüze engeller çıkarıldı. Her engeli aşarak bugünlere geldik. Çıkarılan her engel AK Parti'yi büyüttü. Şimdi ilk hedefimiz 2023 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden başkan seçmek. 2024 yılında da Demre Belediye Başkanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden kazanacağız. Bu kongreden birlik ve beraberlik içinde çıkacağız" dedi.

Ardından seçimlere geçildi. Seçimlere geçilirken iki liste divana verildi. Mevcut başkan Mehmet Koparıcı, iki adayın çıkmasının yanlış olduğu itirazında bulundu. Ancak divan her iki listeyi de kabul etti. Seçimde AK Parti Demre İlçe Başkanlığı'na kayıtlı 400 delegenin 324'ü oy kullandı. Geçerli olan 320 oyun 168'ini alan Bayram Arıcı, AK Parti Demre İlçe Başkanı oldu. Mevcut Başkan Mehmet Koparıcı ise 152 oyda kaldı.

Bayram Arıcı'nın ilçe yönetimi Hakkı İbik, Mehmet Darıcı, Abdullah Durdemir, Münir Saba Sarıer Cengiz, Yusuf Çelik, Hüseyin Eren, Mustafa Çulcu, Abdullah Sarıgedik, Mutlu Uslu, Ramazan Nalbant, Hülya Karakehya, Bilal Arıkan, Mustafa Orkun Sarıca ve Ahmet İrbeç'ten oluştu. İl kongresi delegeliklerine Bayram Arıcı, Süleyman Topcu, Mehmet Topaloğlu, Münir Açıkgöz, Ünal Arıkan, Osman Yıldırım, Barış Kapar, Orhan Avcı, Serhat Özkan, Salih Sarıca, Turgut Çulcu, Nail Oktaroğlu seçildi.