Demre Kaymakamı Murat Uz,  başarılı öğrencileri, makamında ağırladı. Kaymakam 'ın öğrencileri kabulünde İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, şube müdürü Selma Benli, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenci velileri de hazır bulundu. Öğrencileri tebrik eden Kaymakam Uz, öğrencileri ödüllendirdi, ailelerini de tebrik eden Kaymakam Uz, öğrenciler ve veliler ile bir süre sohbet ederek, ilerideki hedeflerini sordu. Uz "Bu öğrenciler bizim gurur kaynağımız,  başarılı olarak önemli okullara yerleşmeleri bizi gururlandırıyor. Ailelerinizi de tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamı dilerim, planlı programlı ders çalışmanız, kendinizi geliştirmeniz, vatana millete hayırlı bireyler olmanızı tavsiye ediyorum " dedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca 1 Haziran 2019 tarihinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına bu yıl toplam 1 milyon 29 bin 555 öğrenci girdi, 66 farklı ilden 565 öğrenci, tüm sorulara doğru cevap vererek tam puan aldı.

Demre İlçe birincisi, 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulundan 494,570 puan ile Burak Talha Korkut olurken, ikinci aynı okuldan 488.443 puan ile Sanem Çivit oldu.

Üçüncülüğü,  Özel Demre Bil Ortaokulundan 483.071 puan ile Emirhan Çetinkaya ve Kerem Kaymak paylaştılar.

Dördüncü, Köşkerler Ortaokulundan 470.822 puan ile Volkan Avcı olurken, Beşinci Demre Anadolu İmam Hatip Ortaokulundan 467.258 puan ile Huriye Naz Sarıca oldu.

Demre ilçesinde 45 öğrenci yüzde onluk dilime girerken 54 öğrencinin ise yüzde onüçlük dilime girdiği öğrenildi.