İsveç Acil Durum Ajansı'na bağlı ekipte görev yapan itfaiyeci Kiril Hristov, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,
"Sevgili hizmet köpeğim Killian'ın öldüğünü inanılmaz derecede hüzünlü bir yürekle yazıyorum. O sadece meslektaşım değildi, ruhumdu, gölgemdi ve en iyi arkadaşımdı. 2023 yılında Türkiye'de yaşanan Kahramanmaraş depreminde enkaz altından 18 kişiyi kurtarmıştı" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Yönet Can Tezel de haberi aldığında büyük bir üzüntü duyduğunu belirterek,
"Killian'ın Türkiye'de göçük altında 18 kişiyi kurtardığını hatırlıyorum. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen depremlerin yaşandığı bölgede arama ve kurtarma faaliyetlerinde bulunan İsveç Acil Durum Ajansı'na bağlı Killian'ın da bulunduğu ekibe bir resepsiyon vermiştik. Fotoğrafı ofisimde duruyor, haberi alınca çok üzüldüm" dedi.
Killian, İsveç'te kahraman ilan edilmiş ve arama kurtarma çalışmalarındaki başarısıyla takdir toplamıştı.
Kahraman köpek Killian'ın vefatı, hem Türkiye'de hem de İsveç'te derin bir üzüntüyle karşılandı.